Hírek

2012.06.22. 13:01

Fő utca felújítása: megvolt az átadás, de őszig marad a feltúrás

Székesfehérvár - Keresztül-kasul fel van túrva a belváros: habár pénteken befejeződött a szennyvíz- és a vízvezetékek cseréje, szeptember végéig a gáz- és villanyvezetékek cseréje miatt hasonló állapotok uralkodnak a Fő utcán.

Fejér Megyei Hírlap

Idén februárban, amikor a hőmérséklet fagypont fölé emelkedett, megkezdték a fehérvári Fő utca felújítását. Pontosabban az első ütem még csak a régi közművek cseréjéről szólt: a Fejérvíz Zrt. kicserélte a szennyvíz- valamint az ivóvízvezetékeket, hogy az új díszburkolat lerakását követően azt belátható időn belül ne kelljen felbontani. Ez a munka most készült el, a műszaki átadást ma tartották a Fő utcán. Mint elhangzott, az időjárás nem volt kedvező, csak a munkaterület átadását követő harmadik héten kezdődhetett meg a munka, de végül határidőre befejezték azt.


Mint megtudtuk, ezzel még nincs vége a kényelmetlenségeknek, az E.on most áll neki a gáz- valamint bizonyos villanyvezetékek cseréjének. Ez természetesen nem a projekt része, de ha már egyszer fel van bontva a terület, érdemes most megcsinálni. A gáz esetében harminchét bekötést cserélnek újra, az elektromos vezetékeknél pedig elsősorban a köz- és díszvilágítást ellátó vezetékeket cserélik. (Ezért van felbontva a Városház téren lévő kockaköves burkolat is.) A Fő utcába torkolló utcákban is várható majd munka, így egészen szeptember végéig maradnak a jelenlegi állapotok, azt követően kezdődhet a látványos munka, magának a díszburkolatnak a lerakása.



Mint korábban beszámoltunk róla, az  új díszburkolat kiépítésére kiírt pályázatra csak egyetlen pályázó adta be ajánlatát, ami ráadásul hetven millió forinttal  több volt az önkormányzat által becsült értéknél,  ezért új pályázatot írtak ki a kivitelező megtalálására. A remények szerint októberre meglesz, ki rakja le a díszburkolatot, ki építi ki a csapadékvíz-elvezetést, valamint a díszvilágítást, így októberben kezdődhet ez a munka is. Dolgozni persze addig lehet, amíg az időjárás engedi, állítólag nem is a hideg, hanem inkább a hó nehezítheti a munkát. Mindenesetre a vállalt határidők alapján  legkésőbb jövő novemberig mindennel el kell készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!