Hírek

2017.05.11. 19:00

Csökkentik a polgármester fizetését hat hónapon át

Aba - A képviselő-testület hat hónapon keresztül 10 százalékkal csökkentette Kossa Lajos polgármester fizetését. Az elöljáró nem vett részt a csütörtöki ülésen.

V. Varga József

A képviselő-testület zárt ülésen tárgyalta csütörtök kora este a Kossa Lajos polgármester ellen indított fegyelmi eljárás lezárását. A bizottság jelentését a jegyző, Ujszászi György Szabolcs jelenlétében a hat önkormányzati képviselő tárgyalta, a polgármester nem vett részt az ülésen. Az ülés befejezését követően a fegyelmi bizottság elnöke, Mikula Lajos képviselő tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot.

Kossa Lajos polgármester és Ujszászi György Szabolcs jegyző korábbi felvételünkön. Kossa Lajos nem vett részt a csütörtöki ülésen
Fotó: VV

A bizottság jelentéséből kiderült: Kossa Lajos 2012 decembere és 2016 júniusa között 83 alkalommal vett fel pénzt az önkormányzat kasz-szájából, összesen 10,7 millió forint értékben, mellyel szándékosan megsértette a pénzkezelési szabályzat rendelkezéseit. A képviselő-testület egyhangú szavazással úgy döntött, hogy hat hónapon keresztül 10 százalékkal csökkenti a polgármester fizetését.

Megtudtuk: három képviselő, Mikula Lajos, Takács Zoltán és Varju Zoltán Mihály - enyhének ítélve a hozott döntést, mely nem kompenzálja a városnak okozott erkölcsi kárt - a következő testületi ülésen kezdeményezi, hogy a grémium indítson munkaügyi pert Kossa ellen, arra kérve a bíróságot, mentse fel őt polgármesteri tisztsége alól. Kossa Lajos csütörtök este elmondta az FMH-nak: a jövő csütörtöki testületi ülésen kíván reagálni a történtekre. Hozzátette, keddi fórumán már ismertette álláspontját, és az ellene folyó kampányt visszautasítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!