Hírek

2016.11.14. 14:33

Figyelmeztetést kaptak a sínre fekvő DK-sok

Bicske - Büntetés kiszabása helyett figyelmeztetésben részesítették a Demokratikus Koalíció két tagját hétfőn a Bicskei Járásbíróságon. A két aktivista, Földi Judit székesfehérvári és Kovács Viktória keszthelyi önkormányzati képviselők májusban kifeküdtek a felcsúti kisvasút sínére, tiltakozásul.

Kocsis Noémi

A májusban átadott felcsúti kisvasút átadását követően a bicskei rendőrök vonszolták le a képviselőnőket a sínekről, akik a kormány szerintük pazarló intézkedései ellen tiltakoztak e módon.  Az aznapi átadáson a miniszterelnök is részt vett volna, hogy gyerekek kíséretében avassa a vasúti szakaszt, ám a járat a tiltakozó akció miatt már el sem tudott indulni. A bicskei rendőrkapitányság szabálysértési eljárást  indított  a rendőri intézkedést a helyszínen megváró képviselők ellen.

A két képviselő a májusi akcióban Fotó: DK sajtóiroda

Az eljárás keretében   rendőrség „közérdekű üzem megzavarása” szabálysértés miatt pénzbírság kiszabását kérte, ám az ügyben eljáró bírósági titkár   úgy döntött, a büntetlen előéletű képviselők tettükkel nem veszélyeztették a közrendet, s miután korábban egyiküknek sem volt szabálysértési eljárása, csak figyelmeztetésben részesítette őket. Egyúttal a bíró kérte, a jövőben tartózkodjanak a hasonló cselekményektől. Földi Judit megkeresésünkre az üggyel kapcsolatban elmondta, ahogy a tárgyaláson is bejelentette, hasonló módon fognak tiltakozni a vasútvonal Lovasberény – Bicske közötti meghosszabbítása ellen is. A határozat még nem jogerős, az aktivisták elfogadták ugyan, de a büntetést kérő rendőrség, mint szabálysértési hatóság  – melynek képviselője nem volt jelen a bíróságon –,  az őt megillető jogorvoslatról még nem nyilatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!