Hírek

2017.05.02. 15:35

Az elnök kikéri magának Árgyelán szavait

A Fidesz kirakatintézményének nevezte a Jobbik frakcióvezetője a megyei közgyűlést. Az elnök azonnal reagált.

B. Kiss László

A Jobbik megyei választmánya tiltakozik az ellen, hogy a megyei közgyűlés egyre inkább a Fidesz, illetve a megyei fideszes országgyűlési képviselők kirakatintézményévé válik – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján Árgyelán János, aki a Jobbik frakcióvezetője a grémiumban. Állítása szerint a szombati megyenapon a díjakat is jórészt olyanok kapták, akiket a fideszes honatyák javasoltak, és nem a megyei közgyűlés tagjai. A megyei közgyűlés kompetenciája alá tartozó TOP-források elosztásának első körében pedig ugyancsak a fideszes országgyűlési képviselők befolyása érvényesült – vélekedett a megyei közgyűlés jobbikos frakcióvezetője.

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke a sajtótájékoztatóra reagálva saját maga és képviselőtársai nevében kikérte, hogy a megyei közgyűlést bárki kirakatintézménnyé alacsonyítsa. A  megyei kitüntető díjak, címek kapcsán megjegyezte, hogy a 26 díjazott személyére több mint 70 jelölés érkezett, ebből mindössze kettő volt a Jobbiké. A megyenapon egyébként a Jobbik közgyűlési frakciójának egyetlen tagja sem volt jelen – jegyezte meg.  Az elnök értetlenül áll a sajtótájékoztatón elhangzottak előtt, hiszen a közgyűlésben a Jobbik folyamatosan elismerte a döntéshozatali mechanizmus szakmaiságát és korrektségét. "Köszönet a megye országgyűlési képviselőinek, akik a tervezéstől kezdve folyamatosan azért fáradoznak, hogy  az általuk képviselt emberekhez minél több fejlesztési forrás érkezzen” –  fejeződik be az elnök reagálása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!