Hírek

2013.10.02. 09:38

Felújított útszakasz Szabadegyháza és Adony között

Megújult a 6209. számú út Adony és Szabadegyháza közötti 11,5 km-es szakasza. Az ünnepélyes projektzárást szerdán rendezték.

Tihanyi Tamás

Fotó: Tihanyi Tamás

A beruházások keretében a burkolat megerősítését követően az új útalapra további aszfalt és kopóréteget terítettek.  A vízelvezető rendszerek  felújítása, tisztítása mellett négy autóbuszmegálló és négy híd korszerűsítésére is sor került. A felújított szakaszokon a forgalomtechnikai berendezések, elemek is elkészültek: mindezek eredményeként  javul az érintett települések elérhetősége és a közlekedés biztonsága is.

Az Operatív Program keretében 2007 és 2013 között mintegy 167 milliárd forint uniós forrás állt a pályázók rendelkezésére régiónkban. A régióban 2007 és 2013 között háromszor hirdettek közútfejlesztési pályázatot, melyeknek keretében Fejér megyében 6 projekt részesült összesen 7,6 milliárd forint támogatásban. A megyében felújított utak teljes hossza 68,83 kilométer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!