Hírek

2017.03.05. 17:45

Felolvasás a könyvtárban Arany emlékére

Sárbogárd - Az Arany János-emlékév tiszteletére a Toldi-trilógia felolvasásával szövetkezett egymással szombaton a városi könyvtár, két általános iskola és a gimnázium.

V. Varga József

A sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola és tagiskolája, a töbörzsöki Szent István Általános Iskola fölső évfolyamos diákjai - Bögyös Zsuzsanna, Duskáné Lábodi Eszter és Domjánné Dodonka Zita tanárnő bábáskodása mellett - 10 órakor kezdték a Madarász József Városi Könyvtárban a felolvasást. Ki ne ismerné Arany János Toldi-trilógiáját, de most a gyerekek tolmácsolásában jó volt újra átélni, milyen csodálatos is Arany nyelvezete, és milyen elgondolkodtató, megható a lírája, amellyel az örökös emberi témákat közelíti meg.

Hegedüs Bence, Biró Bence, Molnár Eszter, Németh Dóra Fotó: V. Varga József

Délután aztán a Petőfi Sándor Gimnázium 8-9-10-11. osztályosai kerültek sorra - Barabás Irén, Leszkovszki Anna és Kiszlné Simon Andrea tanárnő értő támogatásával. "Harmadnap olyankor, egy fölleges estén, / Domb emelkedett már Toldi Miklós testén, / Amelyet az őskert, bánatja jelével, / Behinte lehulló, sárga falevéllel..." (Toldi estéje) - szavalták a lányok, fiúk a záró sorokat. Bizony könnyekkel küszködve köszöntük meg a lélekemelő élményt, miként azt Nagy Zsuzsanna könyvtárigazgató tette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!