Hírek

2013.07.18. 11:09

Bomba az óvodánál: felkeresték a befogadóhelyeket Székesfehérváron

Több mint tízezer lakosnak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát egy második világháborús robbanótest miatt július 18-án, csütörtökön reggel Székesfehérváron.

feol.hu

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett közölte: egy repeszromboló gránátot még szerdán délelőtt találták földmunkák közben a Rákóczi utcai óvoda udvarán. A robbanószerkezet hatástalanításához a tűzszerészek a terület kiürítését és lezárását rendelték el négyszáz méteres sugarú körben. A kitelepítés menetét a székesfehérvári járás helyi védelmi bizottsága szerdán előkészítette, a lakók ideiglenes elhelyezésére három befogadó helyet alakítottak ki.

A helyi védelmi bizottság még szerdán kiértesítette az érintett területen élőket, valamint az intézményeket és a kereskedelmi szolgáltatókat. A lakóépületek lépcsőházainak bejárati ajtajára a kiürítésre és az ideiglenes elhelyezésre vonatkozó tájékoztatót helyeztek ki, amelynek kifüggesztésében a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egységei is részt vettek.

A kitelepítés érintette a Rákóczi utcai szociális otthont, ahonnan több mint száz lakót kellett ideiglenesen elhelyezni. Elszállításukat a mentőszolgálat biztosította. A helyi védelmi bizottság a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és az önkormányzat bevonásával három befogadóhelyet alakított ki. A fekvőbetegeket a József Attila Kollégiumba szállították, ahol szakképzett ápolók felügyelik az érintetteket. A többi lakó a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát kereshette fel.

Az Alba Volán reggel nyolc órától csuklós buszokkal várta az érintetteket a Rákóczi utcai Civil Központnál, és innen szállították a lakókat az intézményekbe. A befogadóhelyeken a katasztrófavédelem munkatársai regisztrálták az érkezőket. A helyszínen polgárőrök, a Magyar Vöröskereszt és pedagógusok is segítik a tartalmas időtöltést. A három befogadóhelyen a délelőtt folyamán összesen 163 lakót helyeztek el, ellátásuk biztosítása érdekében szendvicseket és ásványvizet szállítottak az intézményekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!