Hírek

2016.05.01. 11:32

Felfutni a 10. emeletre egy percen belül? Nekik sikerült!

Idén második alkalommal rendezték meg a Fehérvári Rock and Roll Lépcsőfutást a Dr. Koch László utca 6. szám alatt szombaton.

Laci Patrícia

Tűzoltók, katonák és a futás szerelmesei vállalkoztak arra, hogy kipróbálják magukat abban, mégis milyen gyorsan tudnak feljutni a 10. emeletre.

A különleges futóverseny ötletgazdája, Kaufer Tamás mesélt nekünk arról, miért is szervezte meg ezt a programot: - A Fehérvári Rock and Roll Lépcsőfutást idén második alkalommal szerveztük meg. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mozgassuk meg magunkat, emellett a hétköznapokban is az életünk részévé váljon a rendszeres sportolás. A lépcsőfutást nem én találtam ki, New York-ból indult hat évvel ezelőtt. Kaufer Tamás köszönetet mondott a fehérvári tűzoltóknak azért, mert egy nagy csapattal képviselték magukat a versenyen, emellett a 10 emeletes panelház lakóinak is, mert megengedték a versenyzőknek, hogy ott mérjék le az erejüket. Minden futó külön-külön rajtolt el, a legelső a 87 éves Jobbágy Antal volt, aki 2 perc 37 másodperc alatt ért fel a lépcsőház 10. emeletére.

A tűzoltók közül idén is Kaiser Csaba volt a leggyorsabb, a távot 54 másodperc alatt teljesítette: - Idén is tartottam a szintet, mert tavaly ugyanúgy 54 másodperc alatt teljesítettem a versenyt. Leginkább a lakásfelújítással készültem fel erre a rendezvényre, emellett a szolgálatokon belül kötelező jelleggel edzünk hetente háromszor. A légszomjat a 7., 8. emelet környékén kezdtem el érezni, de az elején még nagyon jól ment minden. Nekünk, tűzoltóknak egy acélpalackkal és teljes védő felszerelésben kellett felfutnunk, ez durván 25-27 kiló pluszt jelentett. Le a kalappal a kollégáim előtt is, akik 1 perc körül futottak fel a lépcsőkön.

A civil versenyzők között a legjobb női távot Berger Hanna futotta le 56 másodperc alatt. A férfiak közül Szabó Gergely lett a legjobb 45 másodperccel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!