Hírek

2017.07.05. 05:27

Félévet értékelt a Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság első féléves munkáját is értékelte Magosi Lajos tűzoltó ezredes, július 4-én, Székesfehérváron, majd a második féléves feladatokat is meghatározta.

Nyitó beszédében kiemelte, hogy a szervezet ugyan magas színvonalon látja el feladatait, ettől függetlenül folyamatosan szükség van a visszatekintésre, a megszerzett tapasztalatok kiértékelésére és azok hasznosítására is - közölte a katasztrófavédelem honlapja.

Fotó: dr. Szigeti Enikő tűzoltó alezredes

A részletes értékelés során kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban a káresetek megelőzése területén végzett hatósági munka kiemelt figyelmet kapott. A tűzoltósági és a polgári védelmi szakterület továbbra is jó színvonalon végzi a munkáját. Ezeken a területeken a felkészülésnek, a gyakorlatoknak volt kiemelt jelentősége. A veszélyes áruk szállításának ellenőrzése nagy szakmai felkészültséget igényel az iparbiztonság területén dolgozó kollégáktól, míg a vízügyi hatóságra továbbra is a jelentős leterheltség a jellemző. A szakmai feladatok végrehajtásához szükséges hátteret a gazdasági igazgatóhelyettesi szervezet biztosítja, melynek alapja a tervszerűen működő, jól átgondolt gazdálkodás. Az igazgatóság hivatalát szerteágazó rendszer jellemzi, amelynek kiemelt része az állampolgárokkal történő kapcsolattartás. Az igazgatóság kiváló kapcsolatot tart fenn a megyei médiaszolgáltatókkal, akik nélkül sokkal nehezebben lehetne eljuttatni az információkat az állampolgárokhoz.

Fotó: dr. Szigeti Enikő tűzoltó alezredes

A feladatszabásban elhangzott, hogy a jövőben is fenn kell tartani a magas szintű szakmai munkát. Fokozott hangsúlyt kell helyezni arra, hogy minden egyes munkavállaló lelkiismeretesen, és megfelelő szakmai hozzáértéssel végezze el a rábízott feladatokat. Az értékelés zárásaként az igazgató a vezetőkön keresztül a teljes személyi állománynak megköszönte az eddig elvégzett munkáját, a folyamatos fejlődés érdekében pedig kihangsúlyozta a képzés, önképzés fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!