Hírek

2013.01.02. 07:36

Felborult egy busz Fehérvár és Pátka között - 17 sérültje van a balesetnek

Szerdán kevéssel 7 óra előtt Pátka felől Székesfehérvár irányába közlekedett a 811-es főúton egy menetrend szerinti, szerződéses autóbusz, amely egyelőre ismeretlen okokból megcsúszott és az oldalára borult az út menti árokban.

Tihanyi Tamás

Fotók: Koppán Viktor

13:18 A 811-es számú főúton a reggeli órákban történt baleset kapcsán az alábbi tájékoztatást adta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője  az út állapotáról:

-Társaságunk kombinált munkagépe a 811-es számú főút Székesfehérvár és Lovasberény közötti szakaszán sószórást végzett reggel 4 óra 30 perctől egészen 5 óráig. A burkolat már a munkavégzésünk előtt is sónedves volt, de a pára- és a ködlecsapódás esetleges lefagyásának megelőzése érdekében 10 g/m2 só szórását végeztük el társaságunk gépjárművével az említett útszakasz burkolatának teljes szélességében. A baleset idején is sónedves, nedves volt az út burkolata.

12:37 Az Alba Volán alvállalkozója, a Viszló Trans Kft. ügyvezetője, Viszló Csaba a balesettel kapcsolatban az alábbiakat mondta:

- Az összes sérültnek ezúton is jobbulást kívánunk, s amint megkapjuk a nevüket és a címüket - amit a mentősök még nem adtak ki a részünkre -, személyesen felkeressünk őket. Ami a balesetet illeti, a Volvó típusú autóbusz 3 éves, így nem mondható öregnek. Jó műszaki állapotban volt, ráadásul speciális téli gumikkal szerelték fel. Buszvezető kollégánk 40 éves tapasztalattal rendelkezik, s ilyen jellegű balesete még soha nem volt. Nem hajtott gyorsan, ezt az egyik, a gépjárműben utasként tartózkodó rendőr is kijelentette, ám amikor egy felfagyott átereszre ért,  a gépjármű megcsúszott, s már nem tudott korrigálni. A helyszínelés után kollégánk visszakapta a jogosítványát a rendőröktől, de ettől függetlenül nyilván ő mondható hibásnak, úgymond a relatív gyorshajtás miatt, mert ha 5 kilométeres sebességnél következik be a baleset, akkor is megtörténik. Még egyszer elnézést kérünk az utasoktól, s mindazoktól, akik a baleset miatt nem értek be időben a munkahelyükre.

10:07 A szerda reggeli buszbaleset a 811-es út főúton a 13-as km szelvényében történt. A tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya szakértő bevonásával vizsgálja – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

09:32 A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság és a katasztrófavédelem szakemberei január 2-án, szerdán 9 óra 30-ra befejezték a Pátka és Székesfehérvár között balesetet szenvedett autóbusz műszaki mentését, a járművet daruval kiemelték az árokból. A forgalom a fél útpályán megindulhatott – tájékoztatott Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

08:27
Összesen 17 sérültje van a Pátka és Székesfehérvár közötti, szerda reggeli buszbalesetnek – tájékoztatott Pápai Imre, a Fejér Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje. Közülük négyen ellátásukat követően a helyszínen maradtak, a 17 sérült közül egy személy – egy 50 és 60 év közötti nő - állapota súlyos, de már megkapta a megfelelő ellátást. A sérülteket a székesfehérvári Szent György Kórház szakrendelőibe, illetve traumatológiájára szállították.



08:10
Egy neve elhallgatását kérő fiatalember, aki a Pátka és Székesfehérvár között balesetet szenvedett autóbuszon utazott, azt mondta: nem túl nagy sebességgel haladtak az úton, amikor azt érezte, hogy a jármű megcsúszik, majd a sofőr kiáltását hallotta, hogy "vigyázzanak!", de a busz szinte utána azonnal az árokba borult. A fiatalember könnyebben megsérült.

07:39 A járművön mintegy húszan utaztak, egy súlyos sérültet a tűzoltók emeltek ki a busz tetőablakán keresztül. A könnyen sérültek száma tizenöt körül van, a helyszínre érkezett mentősök folyamatosan vizsgálják és látják el az utasokat. Az autóbusz sofőre is könnyebben sérült. A 811-es úton teljes útzár van, a műszaki mentést a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság, illetve a katasztrófavédelem szakemberei végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!