Hírek

2017.01.10. 22:10

Fékek fagytak el

Több olvasónk is jelezte szerkesztőségünknek, hogy a KnyKK Zrt. egyes járatai jelentős késésekkel közlekedtek a napokban, ezért sokat kellett a megállókban várakozva fagyoskodniuk.

Bognár Máté

Pruzsina Alice-t, a KnyKK Zrt. kommunikációs és marketing főmunkatársát arról kérdeztük: mi az oka a késéseknek, és milyen intézkedéseket tettek a hideg idő okozta hibák kiküszöbölésére?

- Télen úgynevezett fagyszolgálatos munkatársak ügyelnek éjszakánként, hogy minden autóbusz indulásra készen álljon hajnalra, amikor az első járatok megkezdik napi munkájukat. Ha lecsökken a hőmérséklet, az állásidőben többször is beindítják a buszok motorját a pályaudvarokon - mondta el a szóvivő, majd hozzátette, száraz időben a megszokott téli üzemhez képest hétvégéig nem kellett több műszaki hibával számolni.

Pruzsina Alice szóvivő Fotó: archív

- A párás idővel azonban a lefagyások is megjelentek. Hétfőn reggel üzemkezdetkor a fagyszolgálatos munkatársaknak köszönhetően rendben elindultak az autóbuszok, de útközben a kicsapódó pára miatt jellemzően a légrendszerek, az ajtómozgatók, a fékek fagytak el - akár a megállóban fel- és leszállítás közben eltelt néhány percben is lefagyhatott valamely eszköz a kora reggeli mínusz 10 fokban.

A KnyKK Zrt. a jelentős számú meghibásodás miatt további műszakok bevezetéséről intézkedett a székesfehérvári javítóműhelyekben annak érdekében, hogy mielőbb újra forgalomba állhassanak az autóbuszok.

- Szükség esetén extra téli gázolajat használ a társaság, amellyel megelőzhető, hogy az üzemanyag köznyelven megdermedjen . Extrém alacsony hőmérsékleten észlelhető az üzemanyagok opálosodása, zavarosodása, amely a motor indításakor és a további működéskor okozhat gondokat - tájékoztatott Pruzsina Alice.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!