Hírek

2012.12.20. 18:40

Fejlődik a katonasuli: akadálypályát avattak az Árpádban

Székesfehérvár - A Katonasuli Programnak méltó helyszíne a megyeszékhely, amely mindig katonaváros volt: ezt mondta Benkő Tibor vezérezredes.

Tihanyi Tamás

 

Ábrahám Norbert, Benkő Tibor és Földi Zoltán a szalag mellett (Fotó: Lovász Lilla)

Az MH 43.  Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred szakmai segítségével készült el a Katonasuli Programban szereplő   Árpád Szakképző Iskola és Kollégium akadálypályája, amit csütörtökön ünnepélyes külsőségek mellett adtak át. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke  avató beszédében a tanulás és az életre való felkészülés fontosságára figyelmeztette a diákokat, és azt mondta, gondolataikban mindig tartsanak ki amellett, hogy megbirkóznak a nehézségekkel   és  legyőzik az akadályokat. Ezt egyelőre diáktársaik, később talán katona bajtársaik segítségével tehetik meg.

Az intézmény a város első olyan iskolája, ahol már ismét oktatják a katonai alapismereteket, és ahol e tárgyból  érettségizni is lehet. A honvédelemre való (test)nevelés egyik remek  eszköze lesz az újonnan felépített akadálypálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!