Hírek

2009.08.29. 02:29

Fejlesztési milliók

Székesfehérvár - A hazai forrású támogatásokból több mint 500 millió forintot ítélt oda a megyének a Közép-dunántúli Fejlesztési Tanács.

Ármás János

Tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Pál Béla, a tanács elnöke közölte: most 1,6 milliárd forintos keret felosztásáról kellett dönteni a régió három megyéjéből beérkezett pályázatok közül. Az úgynevezetett CÉDE-programban (önkormányzati fejlesztések támogatása területi kötöttség nélkül) a megye tizenegy projektjét fogadták el összesen 195 millió forint értékben, itt a nagy nyertes Igar község, amely 40 milliót kapott szilárd burkolatú utak kialakítására és a csapadékvíz elvezető-rendszer kiépítésére. 

A területi kiegyenlítést szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatásában (TEKI) tizenhárom nyertes pályázatra 86 millió forint jutott a megyének. Kiemelést érdemel Kulcs község projektje (ahol 16 millióból csomópontot alakítanak ki), illetve a 19 millióval megtámogatott sárbogárdi szándék a hantosi út felújítására. A harmadik, most a tanács döntése elé kerülő program egyértelműen az önkormányzati belterületi utak felújítására vonatkozott. A megye harminc nyertes pályázatára több mint 238 millió forint jutott, nagy sikert könyvelhet el itt Gárdony (20 millió forint a Vörösmarty utcára), Kulcs község önkormányzata (szintén egy húszas , forgalmi csomópont kialakítására és útfelújításra), illetve a maga huszonkilenc milliójával a fehérvári helyhatóság a Brassói utca újraburkolásáért. 

Gyors szavazás született a vis major alappal kapcsolatban, ebből megyénkben Ercsi város önkormányzata hétmillió forintot kapott a rendkívüli időjárás okozta károk megszüntetésére. Pál Béla bejelentette, hamarosan újabb pályázatokat ír ki a tanács. Itt figyelnek a nemzetközi gazdasági válságra, így a legjelentősebb megpályázható összeget a gazdaságfejlesztésre szánják. Természetesen változatlanul napirenden szerepel a turizmus fejlesztése, illetve a városközpontok és városrészek innovációja is.

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!