Hírek

2016.03.18. 19:53

Különösebb viták nélkül döntöttek a városi képviselők

Székesfehérvár - Óvodák és bölcsődék felújításáról tárgyalt a város közgyűlése. A képviselőtestület döntött a Dr. Koch László utcai parkolóház megvalósításával kapcsolatos feladatokról is.

FMH-információ

A közgyűlés elfogadta annak a programsorozatnak a terveit is, amellyel z 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezik a város.

A közgyűlés kezdetén Cser-Palkovics András, a város polgármestere köszöntötte a Magyarország Érdemes Művésze díjat átvett Szikora János színházigazgatót és a város Ybl Miklós-díjjal elismert főépítészét, Lantay Attilát. A közgyűlés elismerését fejezte ki Dancs Norbertnek, a székesfehérvári járási hivatal vezetőjének, aki a napokban a hivatal 250 dolgozója nevében vehetett át elismerést Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A közgyűlésen tájékoztató hangzott el Molnár Krisztiántól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől, aki a megyei önkormányzat területfejlesztési tevékenységéről számolt be, kiemelve, hogy a megyei jogú városok és a megyék fejlesztése csak közösen valósulhat meg. A Fejér Megyei Önkormányzat mintegy 32,1 milliárd forintos TOP- forrással gazdálkodhat, míg a székesfehérvári önkormányzat 17,06 milliárd forintos kerettel rendelkezik.

Molnár Krisztián elmondta: tavaly decembertől folyamatosan jelennek meg a pályázati felhívások a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, többek között utak felújítása, ipari parkok kialakítása, egészségügyi fejlesztések is szerepelnek a pályázatokban.

A testület döntött arról is, hogy az önkormányzat Varga Mártát nevezi ki a Humán Szolgáltató Intézet intézményvezetőjévé, megbízása határozott, öt évre szóló időtartamra szól 2016. május 1-től 2021.április 30-ig.

A Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! 2016-ban is folytatódik. Húsz gazdasági társaság 13 millió forintot ajánlott fel közérdekű kötelezettségvállalásként a város tulajdonában lévő intézmények felújítására. Idén a Szeder utcai 7. számú Bölcsődében végeznek felújítási munkákat, felújítják a 3. számú bölcsődét és a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodáját - a munkák október 31-ig készülnek el.

A közgyűlés döntött arról is, hogy az önkormányzat hozzájárul a Várörút 4. számú társasház homlokzat felújításához, s közel 60 millió forinttal törzstőkét emel az Alba Airport Kft.-ben.

Kulturális rendezvények támogatásáról is döntött a közgyűlés, többek között május 20-a és május 22-e között valósul meg Fehérváron a XXXII. Nemzetközi Bonsai és Suiseki Kiállítás a Szent István Művelődési Házban, áprilisban pedig az Alba Plaza előtti téren lesz időszaki kiállítás az első világháború mindennapjairól. Számos megemlékezést, rendezvényt, ismeretterjesztő és kulturális programot valósít meg a város az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A programsorozat kidolgozására a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatóját kérték fel.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!