13°
19°
11°

Különösebb viták nélkül döntöttek a városi képviselők

Székesfehérvár - Óvodák és bölcsődék felújításáról tárgyalt a város közgyűlése. A képviselőtestület döntött a Dr. Koch László utcai parkolóház megvalósításával kapcsolatos feladatokról is.

A közgyűlés elfogadta annak a programsorozatnak a terveit is, amellyel z 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára emlékezik a város.

A közgyűlés kezdetén Cser-Palkovics András, a város polgármestere köszöntötte a Magyarország Érdemes Művésze díjat átvett Szikora János színházigazgatót és a város Ybl Miklós-díjjal elismert főépítészét, Lantay Attilát. A közgyűlés elismerését fejezte ki Dancs Norbertnek, a székesfehérvári járási hivatal vezetőjének, aki a napokban a hivatal 250 dolgozója nevében vehetett át elismerést Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztertől.

A közgyűlésen tájékoztató hangzott el Molnár Krisztiántól, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökétől, aki a megyei önkormányzat területfejlesztési tevékenységéről számolt be, kiemelve, hogy a megyei jogú városok és a megyék fejlesztése csak közösen valósulhat meg. A Fejér Megyei Önkormányzat mintegy 32,1 milliárd forintos TOP- forrással gazdálkodhat, míg a székesfehérvári önkormányzat 17,06 milliárd forintos kerettel rendelkezik.

Molnár Krisztián elmondta: tavaly decembertől folyamatosan jelennek meg a pályázati felhívások a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében, többek között utak felújítása, ipari parkok kialakítása, egészségügyi fejlesztések is szerepelnek a pályázatokban.

A testület döntött arról is, hogy az önkormányzat Varga Mártát nevezi ki a Humán Szolgáltató Intézet intézményvezetőjévé, megbízása határozott, öt évre szóló időtartamra szól 2016. május 1-től 2021.április 30-ig.

A Közösségi Értékteremtő Program Együtt Székesfehérvárért! 2016-ban is folytatódik. Húsz gazdasági társaság 13 millió forintot ajánlott fel közérdekű kötelezettségvállalásként a város tulajdonában lévő intézmények felújítására. Idén a Szeder utcai 7. számú Bölcsődében végeznek felújítási munkákat, felújítják a 3. számú bölcsődét és a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodáját – a munkák október 31-ig készülnek el.

A közgyűlés döntött arról is, hogy az önkormányzat hozzájárul a Várörút 4. számú társasház homlokzat felújításához, s közel 60 millió forinttal törzstőkét emel az Alba Airport Kft.-ben.

Kulturális rendezvények támogatásáról is döntött a közgyűlés, többek között május 20-a és május 22-e között valósul meg Fehérváron a XXXII. Nemzetközi Bonsai és Suiseki Kiállítás a Szent István Művelődési Házban, áprilisban pedig az Alba Plaza előtti téren lesz időszaki kiállítás az első világháború mindennapjairól. Számos megemlékezést, rendezvényt, ismeretterjesztő és kulturális programot valósít meg a város az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A programsorozat kidolgozására a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatóját kérték fel.


Legolvasottabb

1
Halálos baleset történt a 81-es főúton Bodajk közelében
2
Tolvajokat keres a székesfehérvári rendőrség!
3
Személygépkocsik ütköztek Székesfehérváron
4
Halálos baleset: felborult egy autó Csákvárnál (Frissítve)
5
Halálos baleset történt a Váli-völgyi pihenőhelyen
tiltakozás
Colin Firth nem felesége miatt vette fel az olasz állampolgárságot
konzultáció / 3 perce
Tuzson: a bevándorlás nemzeti ügy
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint meg kell állítani a Soros-tervet.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy férjem, édesapánk és nagypapánk *Dr. KOVÁCS LÁSZLÓ állatorvos* életének 69. évében elhunyt. Temetésére 2017. szeptember 23-án, szombaton 15 órakor a Balatonalmádi vörösberényi temetőben kerül sor. Gyászoló család
/"Ha rám gondoltok mosolyogjatok, emlékem így áldás lesz rajtatok."/ Végtelen fájdalommal tudatjuk, hogy örökké vidám édesapánk, nagyapánk, apósunk *SZOMBATI GYÖRGY* szeptember 12-én eltávozott közülünk. Búcsúztatását 2017. szeptember 29-én 13 órakor a Béla úti temetőben tartjuk. Szombati család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *RABB LÁSZLÓNÉ* 86 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 27-én 11.30-kor lesz a Béla úti temetőben A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy a szerető feleség, édesanya, testvér, nagymama és anyós *FERENCZ JÓZSEFNÉ* *született Szehofner Anna* móri lakos, 63 éves korában elhunyt. Örök nyugalomra helyezése 2017. szeptember 24-én 14.30-kor lesz a móri Kálvária temetőben. Gyászmise 2017. szeptember 23-án 16 órakor lesz a Kapucinus-templomban. Egyben hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik és fájdalmunkban bármilyen módon osztoznak. Gyászoló család
/"Küzdöttél, de már nem lehet, csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, örökké él, kit igazán szeretnek." Kosztolányi Dezső/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *MOLNÁRNÉ MOLDICZ EMÍLIA* 47 éves korában elhunyt. Örök nyugalomra helyezése 2017. szeptember 26-án 16 órakor lesz a szabadbattyáni római katolikus temetőben. A gyászoló család
Megtört szívvel tudatjuk, hogy *LANECKER JÓZSEF* *nyugalmazott törzszászlós* életének 85., házasságának 60. évében örökre megpihent. Végső búcsúztatása 2017. szeptember 28-án 12.30-kor lesz a Béla úti temetőben. Gyászoló család
Fehérvár AV19 U20 / 44 perce
Taroltak a fehérvári fiatalok
Fehérvár AV19 / 49 perce
Tiroli portyán a Volán
Ferencz Balázs
Jégkorong / 56 perce
A Fehérvári Titánok végig vezetve magabiztosan győzték le az UTE-t
Káldor András
Tűzeset / 2 órája
Kigyulladt az enyingi szeméttelep
Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Videoton / 2 órája
Egységben az erő – Lazovics és Nego nem játszhat, de így is győzni akarnak
Ferencz Balázs
vb-selejtező / 3 órája
Storck tizenkét légióst hívott a keretbe