Hírek

2013.06.10. 16:32

Fejér megyei sportolók, drukkerek a gátakon

Székesfehérvár - Ezekben a vészterhes napokban sokan gondolják úgy, segíteni kell azokon, akik bajba kerültek, vagy kerülhetnek. Fejér megye csapatai, sportolói, drukkerei is a gátakra indultak.

Bobory Balázs

A jó szándék, a segítségnyújtás nemes emberi gesztus és szerencsére az elmúlt napokban rengeteg segítő kéz pakolta a zsákokat a megáradt Duna mellett, amelyet több ezren szeretnének megfékezni és a medrében tartani.

Evidens, hogy a sportolók, a drukkerek sem maradhattak ki a munkából. A dunaújvárosi jégkorongozók már a hét végén a gátakra vonultak, a Sapa Fehérvár AV19 küldöttsége pedig hétfőn reggel jelentkezett Bátán.

A fehérvári jégkorongozók Bátán segítenek - középen Ocskay Gábor (Fotó: Elekes Blanka)

- Itt kritikus a helyzet, csak amióta reggel megérkeztünk, 30 centit emelkedett a vízszint - mondta hétfő délután Ocskay Gábor, a fehérvári hokicsapat szakosztály-igazgatója. - Nagy a sürgés-forgás, sokan dolgoznak itt, a szakemberek szerint védhető a gát, de nehéz a feladat. A felnőttcsapat többsége és az edzők is itt vannak, no meg az utánpótlás tagjai is serénykednek. Körülbelül ötvenen lehetünk.

A Bicskei TC futballistái vasárnap egy napot töltöttek Koroncón.

- Bicskéről és a környékről mintegy 120-an utaztunk, köztük mi, a BTC tagjai - mesélte Földes Gábor csatár és az ificsapat edzője.  - Eredetileg Győrújfalura mentünk volna, ám átirányítottak minket Koroncóra. Ahogy hallottuk, előbbi településen volt a nagyobb baj,  de Koroncón is félelmetes volt  az áradó Duna.

A Videoton FC drukkerei  is segítik az árvízi védekezést (Fotó: Véninger Zsolt)

Ugyancsak vasárnap indultak útnak a fehérvári futballdrukkerek. A Videoton FC által biztosított autóbusszal húsz Videoton Baráti Kör- és huszonöt RBD-tag utazott Dunabogdányba. Előbbi csoportot Juhász László, utóbbit Völgyi Szabolcs szervezte.

- Házakat is védtünk, de a gáton is volt munkánk bőven - mondta Juhász László. - Dunabogdány után Leányfalu felé kellett vennünk az irányt, aztán szóltak, hogy Budapesten, a Dagály Strandnál van szükség az emberekre. A fővárosban kevesebb önkéntessel találkoztunk. Szeretném köszönetünket kifejezni a Magyaralmás megye III-as futballcsapatának, amely ellen a Videoton BK együttese lépett volna pályára vasárnap, de első szóra sikerült megegyezni a halasztásban.

Szerencsére az összefogás nem ismer határokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!