Hírek

2014.04.02. 13:10

Fejér megyei 5. számú választókerület jelöltjei

Fejér megye 5-ös körzetének jelöltjeit mutatjuk be. A tizennyolcból tizenegyen éltek a lehetőséggel.

Tribolt Lajos

1. Árgyelán János Jobbik Magyarországért Mozgalom

2. Varga Andrea Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt

3. Gottloz Tibor Független

4. Poprócsi Hunor Botond Összefogás Párt

5. Berényi Béla Magyar Munkáspárt

6. Ecsődi László MSZP, Együtt, DK, PM, MLP

7. Huszti Róbert Magyar Cselekvők Párt

8. Varga Gábor Fidesz, KDNP

9. Majláth László Magyarországi Cigánypárt

10. Ács Sándorné Élőlánc Magyarországért

11. Márton Andrea Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

12. Deák József Zoltán Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

13. Szatmári Ildikó LMP

14. Németh Istvánné Együtt 2014 Párt

15. Pál József Elégedetlenek Pártja

16. Szabó Ferenc Jólét és Szabadság Demokrata Közösség

17. Debreceni Péter Új Magyarország Párt

18. Pável Ágnes Aquila Párt

 

Árgyelán János, Jobbik

A Mezőföld kiváló adottságain megtermelt zöldségnek és gyümölcsnek piacot szerzünk, beindítjuk a feldolgozóipart és fejlesztjük az idegenforgalmi lehetőségeket. Székesfehérváron és Dunaújvároson kívül Sárbogárd és Enying a választókerület két munkahelyteremtő központja lesz. Az összes településen gondoskodunk a közbiztonságról. Fejlesztjük a helyközi közlekedési rendszereket. Kiépítjük a közterületi térfigyelő kamerahálózatot, és fejlesztjük a közvilágítást. Kivizsgáljuk és nyilvánosságra hozzuk a lezajlott állami és önkormányzati privatizáció részleteit, megnevezzük a felelősöket. Soron kívül felülvizsgáljuk a helyi gazdák érdekeit sértő földpályázatok eredményeit. Minden település számára megteremtjük a sürgősségi orvosi ellátás lehetőségét és a nagyobb településeken szélesítjük az ellátási kört. Javítjuk a járóbeteg ellátást és kiterjesztjük a gyermekorvosi ellátás területét. A legkisebb falvakban is – szülői igény esetén – biztosítjuk a bölcsődei, óvodai és iskolai nevelést. Fontosnak tartjuk, hogy a választókerület minden pontján, bel- és külterületen egyaránt minőségi úthálózat legyen.

Gottloz Tibor, független

– Magyarország nem a pártoké, hanem mindannyiunké közösen – mondja ifj.Gottloz Tibor, aki függetlenként indul a 5-ös választási körzetben országgyűlési képviselőnek.– Elég volt a megosztó pártoskodásból. A pártok súlyos mértékben megosztanak bennünket tényleges képviselet helyett. Első és legfontosabb lépés térségünk fejlődése érdekében képletesen fogalmazva a „pártrabság”, „pártfogság” felszámolása.A közvetlen lakossági képviselet a célja Gottloz Tibornak, aki a tisztességes hétköznapi embereket és pártok felett a térség összefogását képviseli.Programja részeként pártok feletti Lakossági Kerekasztal kialakítását tervezi megyei, térségi és helyi szinten. Amelynek résztvevői a lakosság, független civil szervezetek, szakmai szervezetek, utcaképviselők (civil képviselők), továbbá a fiatalság. Nincs idő és nincs szükség megosztó pártoskodásra! A lényeg ma az, hogy mindenki, még a közélettől elfordultak is kellő aktivitással és tájékozottsággal forduljanak a pártok feletti közvetlen lakossági képviselet felé – mondja Gottloz Tibor aki a „Talpra Magyar” programmal indul a választásokon.

Berényi Béla, Munkáspárt

56 éves vendéglátóipari vállalkozó vagyok. Kálozon lakom. Feleségemmel két kiskorú gyermeket nevelünk. A mostani választás óriási jelentőségű. Az ország és a lakosságának túlnyomó többsége vesztett az elmúlt 24 évben. Mind anyagilag és morálisan hazánk leértékelődött. A változtatás elkerülhetetlen. De igazán változtatni csak az tud, akinek megvan ehhez az erkölcsi tőkéje.  Mi, a Munkáspárt, az önök segítségével ilyen erő lehetünk. Mi nem korrumpálódtunk, nem vettünk részt a mocskos üzletekben, a privatizációnak nevezett országrablásban. Parlamentbe kerülésünk esetén kezdeményeznénk a képviselők visszahívhatóságát, mentelmi joguk megszüntetését, és a pártok állami támogatásának megvonását. Közösségi társadalmat akarunk, melyben legfontosabb érték az ember. Teljes foglalkoztatást hirdetünk, tisztességes megélhetést, értékteremtő önbecsülést adó munkát adnánk. Ezért az állam indítson nagy gazdaságfejlesztő programot. A mezőgazdaság és az élelmiszeripar fejlesztésével teremtsük meg újra hazánk élelmiszerellátás függetlenségét. Ugyanakkor támogatni kívánjuk a hazai kis- és mikrovállalkozásokat.

Ecsődi László, MSZP, Együtt, DK, PM, MLP

Ecsődi László vagyok, Fejér megye 5. számú választókerületében a Kormányváltás 2014. koalíció országgyűlési képviselőjelöltje. Az Adonyhoz tartozó Daja pusztán születtem. Sorsközösségem a vidékkel egybeforrt, aktív munkám is az agrárgazdasághoz kötődött. 43 éve élek boldog házasságban, melyből két gyermekünk és négy unokánk született. Négy cikluson keresztül főállású, egyéni parlamenti képviselőként tevékenykedtem, ez idő alatt az agrár- és a vidéki lét markáns képviseletét vállaltam fel, amit helyi összefogással a sárbogárdi körzetben is folytatni fogok. Azért vállaltam az országgyűlési képviselő jelöltséget, mert hiszem: egy egységes fejlesztési programmal sikerülhet levetni a több évtizedes hátrányt. Mezőgazdasági adottságaink kiaknázása mellett elengedhetetlen az alapvető infrastruktúra fejlesztése, a nemzetközi piacok bevonzásához pedig az M8-as autópálya továbbépítése (legalább az M-6 és M-7 összekötése). Mindezek megalapozzák végső, fő célunkat a munkahelyteremtést. Párthovatartozástól függetlenül várom mindazokat, akik ezen az úton velem tartanak – egy jobb sorsra érdemes térségért!

Varga Gábor, Fidesz, KDNP

Cecén élek négy gyermek boldog édesapjaként, ahol tizenkét éve élvezem a helyiek bizalmát polgármesterként. Négy éve képviselem a dél-mezőföldi polgárokat az Ország Házában. Pontosan ismerem a térség problémáit, a lehetséges megoldásokat, az előttünk álló feladatokat, az itt élő embereket.Az elmúlt négy évben Dél-Fejér új lendületet kapott. Közös eredményeink az új rendőrőrsök, új óvodák, megújult intézmények, közösségi házak, az újranyílt iskolák, a csatornarendszerek, a START és közmunka programok, melyek sokaknak adtak esélyt a jobb életre. A települések adósságának átvállalásával sikerült az önkormányzatokat tehermentesíteni. A következő évek feladata a körzetben új mentőállomások, új rendelőintézet, rendőrkapitányság, sportcsarnok, tanuszoda és utak építése, a Dél-Mezőföld öntözhetőségének és élelmiszeriparának fejlesztése, munkahelyek létrehozása, a vállalkozások gyarapítása.A sikereket csak együtt érhetjük el, és van még tennivaló bőven! A szolgálatot és a munkát folytatni szeretném, kérem, válassza a biztos fejlődést. Kérem, támogassanak bizalmukkal és szavazatukkal!

Ács Sándorné, Élőlánc

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ egyik vezetője, agrármérnök, környezetvédelmi szakmérnök vagyok. A diploma megszerzése után kerültünk férjemmel a Mezőföldre. Nagyüzemi agronómusként kezdtem pályámat a Mezőfalvi Kombinátban. A környezetvédelmi szakmérnöki tanulmányaim fordították érdeklődésemet a fenntartható fejlődés, a vegyszermentes gazdálkodás irányába. Ennek eredményeként hoztuk létre kollégáimmal a Kishantosi Vidékfejlesztési Központot, melynek célja a fenntartható fejlődés, az ökológiai gazdálkodás oktatása, bemutatása. Ennek eszköze a népfőiskola és a 452 hektáros ökológiai mintagazdaság. Ez alól a nemzetközi hírű intézmény alól húzta ki a földet az NFA döntése, mely ellen minden lehetséges eszközzel harcolunk. Központunkat az alapvető jogok biztosa alkotmányos védelemre méltónak nyilvánította, több, mint 300 civil szervezet és 23.000 magánszemély állt ki megmentéséért. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a fenntarthatóság és demokrácia útjára segítsük térségünket, országunkat. Ezért dolgozik a 2005-ben alakult Élőlánc Magyarországért párt is, melynek alapító elnökségi tagja vagyok.

Márton Andrea, KTI

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) jelöltje vagyok. 1973-ban születtem Enyingen. 1992-ben érettségiztem, majd 1995-ben szereztem agrármérnöki diplomát a Gyöngyösi Főiskolán. 2002-ben a Gödöllői Egyetemen Gazdasági mérnöki oklevelet szereztem. 1999-től a pénzügyi szférában, 2009-től családi vállalkozásban dolgozom.Célom megmutatni, hogy van új alternatíva, mely ideológiák helyett, igazságosságot hirdet a társadalomnak. Átfogó bér és jövedelemrendezésre van szükség, amely biztosítja, hogy a magyar munkavállalók teljesítményük alapján ugyanolyan elbírálásban részesüljenek, mint az Unió más országaiban élők. Célunk a legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentése, a legmagasabb jövedelműek adójának 20%-ra történő emelésével. Megalkotjuk a magáncsőd törvényi intézményét, mely biztosítja a bajba jutottak újrakezdését. Elérjük, hogy az egy millió forint alatti tartozások ne legyenek lakóingatlanra terhelhetőek.Az igazságosság jegyében kezdeményezzük a képviselők visszahívhatóságát.Rajtunk múlik, szavazzunk az igazságosságra!

Deák József, Szociáldemokraták

Szerintünk mindenkinek, aki dolgozik, olyan méltányos és kielégítő fizetéshez van joga, amely számára és családja számára az emberi méltóságnak megfelelő létet biztosít. Politikai céljaink megvalósításában kiemelt szerepet kapnak a fiatalok, és az időskorúak. Segítjük a 35 éves kor alatti fiatal vállalkozókat, az EU-s forrásokhoz előírt önrész állami költségvetésből történő biztosításával. Nem támogatjuk a felsőoktatási tandíjat. Meggyőződésünk, hogy a tanulás alkotmányos alapjog.Csökkentjük az alapvetö élelmiszerek ÁFA mértékét 5%-ra. Átalakítjuk az egészségügy szerkezetét és finanszírozását. Vállalkozóbarát adórendszert állítunk fel. Minden eszközzel munkahelyeket teremtünk.Ismét megnyitjuk a dohánykereskedelmi piacot, valamint új alapokra helyezzük a szerencsejáték szabályozását. Megemeljük a minimálbért, 120 ezer forintig nem adóztatunk, ennél kevesebbet senki nem vihet haza napi nyolc órás munkabérként. A nyugdíjakat felemeljük nettó 120 ezer forintra. Magyarországon egyetlenként 15 pontos cselekvési tervet dolgoztunk ki az idősek érdekeinek és értékeinek védelmében.

Szatmári Ildikó, LMP

Szatmári Ildikó vagyok a Lehet más a Politika képviselőjelöltje. Térségünkben egyre súlyosabb probléma a növekvő munkanélküliség, folyamatosan nő a tartósan állás nélkül maradók száma. A földpályázatokon is elsősorban azok járnak jól, akik a jelenleg hatalmon lévőket támogatják. Ezen feltétlenül változtatnunk kell. Hiszem, hogy tudunk új munkahelyeket teremteni, hogy a szabad prédává tett agrárium kellő figyelemmel és szakértelemmel sok embernek nyújthatna helyben megélhetést.Csökkentjük a munkát terhelő állami elvonást, egyszerűsítjük az adózást: a minimálbér nettója 38, az átlagbéré 27 százalékkal emelkedik.Adókedvezményeket, egyszerűbb szabályozást és képzést biztosítunk a zöldgazdaság fejlesztéséhez.Energiahatékonysági és zöldberuházásokkal 160 ezer új, válságálló munkahelyet teremtünk.Az oktatást visszaadjuk a helyi közösségek kezébe, a tanárok központi irányításának véget vetünk. A felsőoktatási tandíjat eltöröljük. Megállítjuk a vidéki főiskolák és egyetemek elsorvasztását. Az LMP a jövő pártja. A múlt vörös, a jelen narancs, de a jövő zöld.

Szabó Ferenc, JESZ

Szabó Ferenc a JESZ-MDF Szövetség képviselőjelöltje vagyok, Fejér megye 5 számú választókerületében. 59 éves, nős, nagycsaládos apa vagyok. Vendéglátó és Kereskedelmi szakközépiskolát végeztem, ma is a vendéglátóiparban dolgozom. Büszke vagyok Fejér megyére, annak az országban kivívott jó hírére, és én ehhez kívánok képviselőként hozzátenni. A Jólét és Szabadság Demokrata Közösség 2011-ben alakult a Magyar Demokrata Fórum jogutódjaként. Az MDF elkötelezett tagjaként a JESZ-ben is tovább folytattam a munkát, támogatva azon értelmiségi fiatalok tevékenységét, akik cselekvő szemtanúi voltak a rendszerváltás óta eltelt több mint 20 évnek. Felfogásunk szerint első helyen a legfőbb törvény, a jólét áll, s ennek alapján mindenkivel együttműködünk, akivel érdekközösség hozható létre. Céljaink között szerepel egy új mezőgazdasági támogatási rendszer létrehozása, az önkormányzatiság erejének és becsületének visszaállítása, független és működő igazságszolgáltatás megteremtése, azonnali adócsökkentés és európai bérek elérése. Újra kell indítani Magyarországot! Ehhez kérem támogató szavazatát!

Pável Ágnes, Aquila

Budapesten születtem, jelenleg is itt élek. Pedagógusként végeztem, hulladékgazdálkodást is tanultam, jelenleg pénzügyi-adminisztrációs területen dolgozom egy iskolában. Édesanyám sárbogárdi születésű, rokonaim itt élnek. A problémák tehát eljutnak hozzám. Az AQUILA Párt programjával összhangban célom, hogy Sárbogárdon és környékén is megvalósuljon az egészségügyi ellátáshoz, munkához, nyugdíjhoz való jog. A munkahelyteremtéshez szükségnek tartom a valamikor itt jól működő mezőgazdaság és feldolgozóipar felélesztését. A kihalt ipari épületeket nem szabad üresen állni hagyni, ezek vállalkozókat vonzanának, ha megfelelő támogatást kapnának a várostól. A betelepülő cégek pedig munkahelyet jelentenek.Meggyőződésem, hogy Sárbogárd városa és környéke kifejezetten kedvező adottságokkal rendelkezik, a jó földrajzi elhelyezkedés, a vállalkozásra alkalmas ingatlanok, a mezőgazdasági adottságok mind lehetőséget rejtenek.  Fontosnak tartom, hogy a lehetőségek mellett a kötelességekről is essen szó, a bűnözés, kábítószerezés nem maradhat büntetlenül, és az AQUILA Párt országos szinten is tesz a korrupció ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!