Hírek

2015.03.08. 14:48

Fehérváriak élménybeszámolója a Nemzedékek Házában

Gárdony – Januárban indult a programsorozat, amelynek harmadik állomásaként a Fehérvár AV19 mutatkozott be a tóparti szurkolóknak.

Horog László

Nem csak Gárdonyból, a Velencei-tó többi településéről, például Velencéről is többen érkeztek a jó hangulatú rendezvényre. A Nemzedékek Házában január első szerdáján indult a sorozat, amelynek keretében különböző sport-ágak jeles képviselői számolnak be klubjukról és saját karrierjükről. Legutóbb hazánk legjobb és legnépszerűbb hokicsapata, a Fehérvár AV19 három kulcsfigurája vendégeskedett a Gárdonyi Géza utcában. Gólösszefoglalóval indult, a kivetítőn pörögtek a látványos, kék-fehér színekben szerzett találatok, majd a Gárdonyban élő válogatott hátvéd, Szirányi Bence mutatta be a jeges sportágat űzök szinte összes felszerelését.

Szirányi Bence, Palkovics Krisztián és Ocskay Gábor az asztalnál. Fotó: a szerző

A bottal kezdte, majd a korcsolyával folytatta, elmondta, mennyire fontosak ezen eszközök, mivel a hokiban nem dívnak a kisasszonyos megoldások, fontos, hogy megfelelő védőfelszerelésben lépjenek pályára. Gyorsan kiderült, a jégkorong nem olcsó mulatság, a szakosztály-igazgatója – a rendezvényen nemes egyszerűséggel a magyar jégkorong pápájaként bemutatott – Ocskay Gábor nem panaszként, de elmondta, a kapus felöltöztetése egymillióba kerül szezononként. Egy-egy mezőnyjátékos idényenként általában két pár korcsolyát elhasznál, ezek általában közel vannak a kétszázezer forinthoz. Nem beszélve a szintén méregdrága ütőkről, amelyekből a gyakran lövöldöző játékosok 25 és 50 között „fogyasztanak" el egy idényben.

Ocskay hozzátette, ahogy eddig mindig, ezentúl is elő fogják teremteni a működéshez szükséges anyagiakat. Könnyű dolguk nincs, de állják a versenyt a tehetősebb, határon túli együttesekkel. A gárda nyolc éve szerepel az osztrák bajnokságban, négyszer kerül a rájátszásba, idén komoly esélye van az elődöntőre. Szirányi mellett hosszasan beszélt karrierjéről Palkovics Krisztián is. A kiváló csatár két és fél éve fejezte be az élsportot, azóta a szűk menedzsmentben dolgozik, de amikor kellett, edzőként is segítette a felnőtt együttest.

Az ingyenes programsorozat következő állomására április 1-én, szerdán, 18 órakor kerül sor. A TLI Alba Fehérvár kosarasai tartanak élménybeszámolót az igazgató, Halm Rolland vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!