Hírek

2013.03.05. 17:34

Fehérvári járási hivatal: 589 év tapasztalat

Székesfehérvár - A fehérvári járási hivatalhoz, a szakigazgatási szervekkel együtt, 225 fő tartozik. A járás nagynak számít.

Tribolt Lajos

A megyei kormányhivatal székesfehérvári járási hivatala két hónapja működik.  Ez alatt az idő alatt a törzshivatal két osztálya 3490, az okmányiroda 4178 iktatást jegyzett, azaz ennyi üggyel foglalkoztak.  Mint ismeretes az okmányiroda továbbra is a Koch László utcában működik, míg a gyámhivatal átköltözött a járási hivatal épületébe, a Honvéd utca 8. alá.  Ez a költözés tehermentesítette az okmányiroda épületét és javított az ott dolgozók elhelyezésén. Az, hogy az okmányiroda nyitva tartását este nyolcig meghosszabbították, sokat segít az ügyfeleknek. Mindezt úgy oldotta meg az iroda, hogy sem plusz létszámot, sem pénzt nem kaptak rá.A törzshivatal két alaposztálya a hatósági és a működést támogató osztály. A járási hivatalhoz tartozik még hat szakigazgatási szerv. A gyámhivatalon kívül az építésügyi és örökségvédelmi hivatal (ezek a Honvéd u. 8. alatt vannak), az állategészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal, a föld hivatal, a munkaügyi kirendeltség és a járási népegészségügyi intézet. Ezen utóbbiak a korábbi helyükön működnek.

Dancs Norbert, a járási hivatal vezetője elmondta, hogy 22 település tartozik hozzájuk, ezzel országosan is nagy járásnak számítanak. Van két kirendeltségük, Abán két fővel, Seregélyesen egy fővel. Utóbbi átjár Sárosdra is, s vagy elintézi az ügyet vagy Fehérvárra továbbítja. Az abai két kolléga pedig hetente látogat Tácra, Csőszre, Soponyára és Kálózra, illetve viszi be az iratokat a járási hivatalba.

A Fehérvártól északra lévő településekre hetente látogat ki az ügysegéd és az iratokat viszi a központba. Tehát alapvetően az iratok utaznak, nem az ügyfelek. Régészeti ügyekben az egész megyére kiterjed a hatáskörük, míg az építési és népegészségügyi területen három járásra.A hivatal megalakulásához sok segítséget kapott az önkormányzatoktól. Székesfehérvár még mindíg segít, ha rossz a számítógép, vagy egy bútor. A hivatalvezető induláskor összeíratta a törzshivatalban dolgozókkal, hogy mióta dolgoznak köztisztviselőként. 589 év jött ki, ami meghaladta a fejenkénti tíz évet. Ezt a számot kiíratta az előtérbe, hogy a dolgozókat emlékeztesse, tapasztalt köztisztviselők és annak megfelelően kell dolgozniuk.

Címkék#járás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!