Hírek

2012.05.04. 07:18

Fehérvári diák nyert a villanyszerelők között a szakmai versenyen

Székesfehérvár - Országos viszonylatban is jelentős eredményeket értek el a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium tanulói. Az intézményben kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg a sikereket, a szakmai kamarák képviselőivel.

feol.hu

 A komoly felkészültséget igénylő Szakma Kiváló Tanulója versenyen kiemelkedően teljesítettek a diákok. Sikereikről, eredményeikről egy szakmai beszélgetéssel egybekötött sajtótájékoztatón számoltak be az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, valamint tagintézménye, a Szent István Szakképző Iskola vezetői. Az eseményen a szakmai kamarák képviselői is jelen voltak.

Az iskola tanulói minden tanévben nagy várakozással tekintenek a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyek elé. A 2011-12-es tanév megint sikereket hozott diákjaiknak, és az őket felkészítő tanároknak. A villanyszerelő, a férfiszabó, a kárpitos, a pék és a pék-cukrász szakmákban értek el országosan jelentős helyezéseket a diákok. Az intézmény tehát gondoskodik a megfelelő szakemberek utánpótlásáról: az ország legtehetségesebb villanyszerelő tanulója idén egy fehérvári, árpádos diák, Ács Béla lett, de előkelő helyen - a legtöbb esetben az első 10 között végeztek - az intézmény tanulói a többi kategóriában is. 

 - Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium, valamint tagintézménye, a Szent István Szakképző Iskola a jövőben is szeretne még többet tenni a szakképzés színvonalának megőrzéséért, a szakképző intézmények fennmaradásáért - fejtette ki Ábrahám Norbert, az iskola igazgatója, a versenyeken elért sikerekhez vezető módszerek kapcsán. A tanulók kiválasztásáról és felkészítéséről, valamint a következő tanévek terveiről is szó volt a május 3-án megrendezett szakmai beszélgetésen.

Az iskolában tartott A szakmai képzés szépségei, eredményei című rendezvényre meghívást kaptak a szakmai kamarák képviselői, a helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik. Bemutatták az úgynevezett Aranykönyvet, melynek lapjait évtizedek óta azoknak a diákoknak és tanároknak a neve tölti meg, akik eredményeikkel jó hírét vitték a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumnak.

Korábbi cikkünk a versenyről, az eredményekről itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!