Hírek

2012.08.30. 05:57

Fehérvár Szépe: "Királynőként bánnak velem otthon is"

Székesfehérvár - A szépségversenyen elnyert korona máris sok újdonságot hozott Vörös Sára életébe. Ezek közül talán a legfontosabb az önbizalom kérdése, amelyből, mint mondja, most egy kicsit több lett...

Silye Sándor

A Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője csillogó koronáját az idén a  Lánczos Kornél Gimnázium diákja, Vörös Sára viselheti, aki a szombaton este rendezett  szépségversenyen alig hitte el: valóban sikerült, amit eltervezett, a zsűri a sok-sok szép lány közül őt választotta meg a legszebbnek.  Sára azóta kipihente magát, s úgy érzi,  hogy otthon is királynőként bánnak vele. A 17 esztendős hölgy nagy terveket szövöget a jövőre nézve, és igyekszik az ezután következőket is olyan elszántsággal véghez vinni, ahogy azt a versenyen tette. Megválasztásában azonban a szépségén túl más jelentős tulajdonságok is szerepet játszottak. A tinédzserlány erről s Málnával töltött hétköznapjairól is mesélt.

Feszültség, izgalom a verseny előtt, döbbenet, meghatottság az eredmény kihirdetésekor, és némi hitetlenkedés utána... Körülbelül így érezte magát Vörös Sára, amikor a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője cím koronája a fejére került szombaton este a Vörösmarty Színház színpadán. A csillogás, a gratulációk tömkelege után azonban folytatódik az élet.

De ki is az a Vörös Sára valójában? Egy fiatal, 17 éves, csinos, sportos hölgy, aki önéletrajzában is elismerte: céltudatos, felelősségteljes és határozott. Hogy tud-e róla vagy sem, szépségén túl ezek a tulajdonságok voltak azok, amelyek miatt ő lett idén a hírlap szépségkirálynője.  Óber László, a rendezvény házigazdája szerint ugyanis egy ilyen felelősségteljes feladat ellátásához pont ilyen hölgyre van szükség. És hogy ő tényleg ilyen, bebizonyosodhatott már a felkészülés ideje alatt.

Ennek ellenére Sára szemében továbbra is ott csillog az az apró bizonytalanság, az útkeresés vágya,  amely korosztályára oly jellemző. A korona egy kis önbizalmat adott most neki, amiben, mint meséli, nem igazán bővelkedett eddig. A verseny kimerítő hajrája után az ifjú királynő napokig pihent és kényeztette magát, úgy, ahogy azt megérdemli.
- Már másnap rengeteget pihentem, aludtam, ettem. A felkészítés alatt nem igazán volt lehetőség erre, sőt, az izgalom miatt enni is alig tudtam.  A csokit és a kenyeret persze tudatosan kerültem, most, utólag  jutalmazom meg magam ezekkel - mondja Sára, aki elismeri: - Itthon is királynőként bánnak velem, édesanyám a kedvencemet,  besameles csirkemellet készített nekem  ananásszal, rizzsel.

Az egészséges életmódnak azonban ezzel nincs vége, Sára továbbra is sokat sportol, amit nem csak fitneszteremben, de a család lovardájában is megtehet. 
- Másfél hete kaptam Málnát, a hét éves kisbéri félvért, akivel már most nagyon jól kijövünk.  Gyönyörű jószág, gyakorlatilag ő is szépségkirálynő.


 Sára jövőre érettségizik, majd pedig a jogi egyetemre  szeretne kerülni. Családi példából van elég, szülei az igazságszolgáltatás területén dolgoznak, féltestvére pedig Budapesten ügyvéd. -  Majd hozzá mennék ügyvédbojtárnak, segédnek - tervezget Sára, aki azért most még éli a gondtalan tinédzserek mindennapi életét, s nem feledkezik meg a szépségiparról sem, már ami a szépségápolást illeti.  Szerencsés géneket örökölt, az biztos, ezen a téren is.

-  Sosem volt különösebb problémám a bőrömmel, minden nap tisztítom, pakolást teszek rá. Eddig még sosem voltam kozmetikusnál, bőrgyógyásznál. Sok folyadékot fogyasztok, szinte csak  szénsavmentes ásványvizet iszom. A cukros üdítőkről  szerencsére sikeresen leszoktam - vallja be, ezzel is példát mutatva kortársainak. Aki nem régóta ismeri a vöröses-barna hajú Sárát, nem tudhatja, de volt már szőke is egy éve, ami bizony nagyon tönkretette a haját. - Sokat kell vele foglalkoznom, rengeteg ápolószert használok és azóta csak  szakember kezeli a hajamat.
Az önbizalomra, mint eddig hiányzó pluszra, mostanra a királynő is másként tekint. Azt mondja, ebből is kicsit több lett...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!