Hírek

2017.08.10. 19:20

Kiderül, milyen erős a csapat - Fehérvár szépei a Herosz állatotthonban jártak!

SZÉKESFEHÉRVÁR Nevetés, versengés, leginkább örömteli és egy picit szomorkodósabb hangulat: mindez egy nap alatt. De a döntősök sikeresen vették az akadályokat a kéthetes tábor legelső napján.

Szanyi-Nagy Judit

A Sajtóház egyik terméből csakhamar nevetések szűrődtek ki. A döntős lányok ekkor még csak egyenként hallgatták a köszöntőt, és el sem tudták képzelni, mi következik majd ezután: bizony, közel kerültek egymáshoz fizikai és mentális értelemben egyaránt.

Össze kell tartani – akár szó szerint is értve –  és nem árt a bizalom, a türelem és a kompromisszum sem – Hamarosan kiderül, milyen ez a csapat – fogalmazott Elekes András főszerkesztő-lapigazgató tegnap. Nos, eddig igen jónak tűnik.
Fotók: Szanyi-Nagy Judit

Persze, hiszen hol befőttesgumit adtak egymásnak egy fogpiszkálóval szájból szájba, hol pedig egy labdával összeérve szaladgáltak a folyosón. Volt is, aki megkérdezte, mi zajlik az épületben, mi pedig büszkén mondhattuk: a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny döntős lányainak csapatépítő délelőttje - és akkor még nem szóltunk a délutáni programról. Pedig az volt az első nap főattrakciója; rendesen ki is akadt a cukiságmérő - ahogy manapság divatosan mondják.

A móka és kacagás mellett egyben kőkemény munka egy-egy tábornap: növelni kell az önbizalmat

Kutyák és cicák várták a lányokat, hol lelkesen csaholva, nyávogva, hol kicsit megszeppenve, de az biztos: nagy szeretettel. A Herosz állatotthon gondozói is hasonlóképpen - mármint szeretettel - várták az érkező döntősöket, hogy elkészülhessen a közös csoportkép, illetve mindegyik leányzóval és a kiválasztott állattal közösen egy-egy portré, Radnai Zoltán fotós segítségével. A lányok minden kiskedvencet megcsodáltak, hatalmas lelkesedéssel, mosollyal fogadták őket - olyannyira, hogy több olyan páros is akadt, akik már az első öt perc után teljesen egymásra hangolódtak. Így végképp nehéz volt a búcsú, ám szerencsére az állatok mindennap látogathatók - amíg haza nem viszik őket végleg.

Lelkes, visszafogott, ugrándozó, sportos, családbarát és inkább egyedül élő - más igények, de egy közös bennük: mindannyian gazdára várnak a Herosz állatotthonban. Mi, a döntős lányokkal és olvasóinkkal együtt, segítünk! A napról napra bemutatott házi kedvenceket örökbefogadhatják, s emellett még gyűjtésben is részt vehetnek az állatotthon javára! Az így összegyűlt összeget a szépségek az augusztus 26-ai döntőn adják majd át a Herosznak. Segítsen, hogy segíthessünk!

Bartal Laurának egy bébi csau-csauja és egy másfél éves csivavája, valamint egy beszélő jákópapagája is van. Ezen a fotón Laura a Herosz állatotthon Hudinijével közösen látható Fotó: Radnai Zoltán

Most pedig ismerkedjenek meg Bartal Laurával és a szabadulóművész Hudinivel!

A Hudini nevű, 53 centiméter marmagasságú, erős csontozatú, három éves kant már több mint egy éve találták. Akkor nem volt benne chip és nem volt ivartalanítva. Ezeken már túljutott. A nevét azért kapta, mert nagyon kevés olyan hely van az állat-otthonban, ahonnan ne tudna kimászni.

Néhány hónappal a bekerülése után gazdisodott, de pár nap után visszahozták, pedig tudták, hogy nagyon aktív kutya, ha nem kötik le, akkor szökik. Sok foglalkozást, és a gazdával nagyon szoros kapcsolatot igényel - ezek kellenek ahhoz, hogy ne szökjön. A többi kutyával a hevessége miatt nehezen találja meg a közös hangot, kevesen szeretik ezt a nagy vehemenciát. Ami persze a gazdi mellett, rendszeres foglalkozással, sporttal kordában tartható. Laura csakhamar "megszelídítette".

Ha segítene, de örökbefogadni nem tud, van más megoldás is: a menhelyen élő, mintegy 110 kutyának és 80 macskának, valamint gondozóiknak átutalással is segíthet. Az összegyűlt összeget a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője augusztus 26-ai döntőjén adják át a döntős lányok a Herosz állatotthonnak. Eddig várjuk felajánlásaikat az alábbi számlaszámra: MKB Bank, 10300002-10583135-49020023. A közleménybe azt írják: állatmenhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!