Hírek

2016.12.28. 08:50

Fatolvajokat fogtak Nagykarácsonyban

Három helyi férfi több mint harmincöt mázsa fát vágott ki, és megpróbálta azt a településre szállítani Nagykarácsony külterületéről kedden délután.

Balogh Tamás

A tetteseket a helyi polgárőrök feltartóztatták, és az ott tevékenykedő mezőőrség segítségével átadták a dunaújvárosi rendőrségnek. Az esettel kapcsolatban Müller Miklós, a falu polgármester nyilatkozott a lapunknak:

- Az eltulajdonított fa értéke százötvenezer forintra tehető, a fát az önkormányzat tulajdonában lévő fasorból vágták ki az elkövetők. A cselekményt nem üzleti, hanem magán felhasználási célzattal hajtották végre. Az elkövetők nem az anyagi helyzetük miatti rászorulók közül kerültek ki. A tolvajokat a település polgárőrsége állította meg a faluba való visszatérésükkor. Ők értesítették a mezőőrség tagjait, akik az ilyenkor szokásos módon a rendőrséghez fordultak. Ezúton is gratulálok a helytállásukhoz - mondta a polgármester. Majd hozzátette: - Szerencsére nem gyakoriak a hasonló esetek, és azt tudom ígérni, hogy a hasonló elkövetőket a jövőben is megállítjuk az ilyen cselekmények elkövetésében.

Müller Miklós, Nagykarácsony polgármestere

- Ez az eset is rámutat arra, hogy ezt az őrző-, védő-, megelőző tevékenységet a jövőben tovább kell erősítenünk, amit a rendelkezésre álló erőnkkel meg is fogunk tenni. A közelmúltban a polgárőrségünk a helyi lapunkban felhívást tett közzé, újabb tagokat szeretnének toborozni a soraik közé. A nagykarácsonyi önkormányzatnak van módja tűzifasegélyt adni a rászorulóknak. Szociális tűzifa-pályázaton hatvan erdei köbmétert nyertünk erre a célra. Ezenfelül is rendelkezünk körülbelül negyven köbméter tűzifával, ami szintén a rászorulóknak van félretéve. Bár nem kevesen vannak a rászorulók, de a törvényes úton, a kérelmezést követően el tudjuk látni vele őket - hangsúlyozta.

Szociális célú tűzifaként fogják átadni a nagykarácsonyi rászorulóknak a kivágott és ellopott fát Fotó: Balogh Tamás

A kivágott és eltulajdonított fát a rendőrség lefoglalta, és a szerdai napon az önkormányzat telephelyére szállították. Ezt a későbbiek során szociális célú tűzifaként a rászorulóknak fogják átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!