Hírek

2017.07.23. 08:17

Facsemetét ültetnek Nádasdladányban minden újszülöttnek

Az önkormányzat – a képviselő-testület határozta nyomán – 2015. márciusától az újszülötteket 20 ezer forintos támogatásban részesíti. A falu legifjabb polgáraira más módon is gondolnak településen.

V. Varga József

Varga Tünde polgármester elmondta lapunknak: első alkalommal – a hagyományteremtés szándékával – a múlt évi falunapon külön is köszöntötték a falu legfiatalabb polgárait. A lányok nevét rózsaszín, a fiúkét kék fürdőlepedőre hímezték, és egy kupont is kaptak, mely arra jogosított, hogy a tavaly ősszel felavatott Újszülöttek parkjában egy névtáblával ellátott facsemetét ültessenek el a szülők közreműködésével, és egy időkapszulát is elhelyezzenek a díszfa gyökerénél.

A hagyomány az idei falunapon is folytatódott nemrégiben: míg a múlt évben öt újszülöttet köszöntöttek, addig most tizenötöt, hét lányt és nyolc fiút! A fürdőlepedőt és a kupont a polgármester adta át az apróságoknak, illetve szüleiknek. Álljon itt most Nádasdladány legifjabbjainak keresztneve: Blanka, Izabella, Kiara, Maja, Natasa, Szonja, Zsófia, valamint Áron (2016.11.23.), Áron (2017.02.04.), Botond, Imre, József, Mendel, Péter, Zétény.

Az újszülöttek egy csoportja a falunapon

– Találkozunk ősszel, az Újszülöttek parkjában! – köszönt el Varga Tünde az ünnepeltektől és szüleiktől.

A pontos időpont még nem ismert, de az ősz folyamán tovább gyarapszik a sportpálya szomszédságában lévő játszótér melletti park facsemete állománya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!