Hírek

2014.03.21. 18:45

Vigyáznunk kell a vízre, nekünk, itt Magyarországon még van mire vigyázni...

Fejér megye - A vízfogyasztásra, az ivóvíz védelmére figyelmeztettek a víz világnapján a megyei programokon.

Miskei Anita

Kategóriánjként az első három helyezett könyvjutalmat is kapott az oklevél mellé a pályázatot kiíró szervezetek jóvoltából. A díjazottak büszkén álltak a fotósok elé

A Fejérvíz Zrt. székházában tartották péntek délelőtt a megyei víz-világnapi gyermekrajz- és irodalmi pályázat ünnepélyes díjkiosztóját és egyben a beérkezett pályaművekből összeállított kiállítás megnyitóját. A meghívott pedagógusokat, gyerekeket és szüleiket Zsebők Lajos, a Fejérvíz kommunikációs vezetője köszöntötte.

- Ennyien még sosem voltunk a díjkiosztón a víz-világnapi pályázat húsz éves történetében mondta a szakember, aki köszöntője után a gyerekek számára is érthető és élvezetes módon hangsúlyozta a víz fontosságát. Beszélt például arról, hogy amíg az elmúlt évezredekben megtöbbszöröződött a Föld népessége, addig a vízkincs nem gyarapodott.

- Vigyáznunk kell a vízre, nekünk itt Magyarországon szerencsére még van mire vigyázni - hangsúlyozta Zsebők Lajos.

Hat kategóriában osztottak díjakat a kiíró szervezetek kormányhivatal, szakmai és civil szervezetek vezetői, képviselői.

Az alsó tagozatosok legjobbjai sorrendben: Molnár Dorka, Málits Eszter, Bánáti Boglárka, Nagy Szonja Luca, Ujházi Eszter, Boros Mátyás. Díjazott tanár ebben a kategóriában: Kispálné Janó Rita) A felsősök díjazottjai: Huszár Boróka Márta, Pinczés Flóra, Tölgyesi Alexandra, Hunyadi Vivien, Szauer Adrienn, Barna Dorina, Máhr Evelin. Díjazott tanár Kiss Sándor.

A művészeti iskolák legjobbjai (alsósok): Kluge Ida Berta, Vámosi Fanni, Breznyán Virág, Pető Gábor, Szilika Domonkos, Jábor Kitti, Varga Réka Anna, Paksi Ramóna, Oláh Valentina, díjazott tanár: Varga Andrea Judit. Felsősök: Rapai Ditmár, Flikinger Johanna, Kovács Dániel, Könyves KataSebestyén Bianka, Marton Mátyás. Díjazott tanár: Sütő Petre Rozália.

Az irodalmi pályázat alsó tagozatos nyertesei: Pásti Anna, Horváth Anna, Somogyi Adrienn, Ferenczy-Nagy Levente Ákos, Ispaics Máté, Marton Bendegúz, Bokor Noémi, Illés Dávid, díjazott tanár: Horváthné Ottinger Hajnalka. Felsősök: Bölcsföldi Bianka, Veszprémi Réka, Várkonyi Karolina, Fidel Fanni, Veszprémi Dóra, Huber Gábor. Díjazott felkészítő tanár ebben a kategóriában: Kónyi-Kiss Lászlóné.

A sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola a Harmónium Egyesület Aprólépés csapatával együttműködve rendezte meg víz világnapi programját. A minden eddiginél nagyobb szabású rendezvény a diákok érdeme, akik 35 alkotásukkal a megye legaktívabb pályázóiként hívták fel magukra a figyelmet, s vehettek részt a különleges ökonapon. Ahol a rendhagyó történelem órán megtudhatták, hogyan tisztálkodtak eleink, tanultak a víztisztítás módszeréről, a vízivás fontosságáról, a környezettudatos szemléletről az év minden napján. Végül vízi tündérekké és manókká változtak. A program szervezője, Toldi Lászlóné azt is elárulta, hogy az iskola mind a 19 osztálya részt vett a programokban, melyek legfőbb célja az volt, hogy élményszerűen juttassa el a legkisebbekhez is a víz világnapjának hírét. A szervező elárulta, az év minden napján a környezettudatos szemléletre nevelik a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!