Hírek

2015.05.05. 14:48

Virág József, az Év Tűzoltója sok mindent látott már

Bicske - Több mint három évtizede erősíti a bicskei tűzoltóság csapatát Virág József, aki idén nagy elismerést kapott.

S. Töttő Rita

A Bicskei Önkéntes Tűzoltóság tagja 1982 óta Virág József, akit az Év Tűzoltójának választottak idén a településen. A harminchárom éves szolgálat alatt a lánglovag látott mindent: tragédiákat, műszaki mentéseket, szerencsés kimenetelű baleseteket, amelyek megedzették a szívét.

- Aki nem képes feldolgozni a hasonló történéseket, inkább ne készüljön tűzoltónak - meséli a férfi, aki évtizedekkel ezelőtt kisebb bozóttüzeknél bizonyította először, hogy alkalmas a feladatra. - Sok volt akkor is a munka és szívesen láttak itt. Kevesen voltak, szükség volt rám - emlékezik vissza a kezdetekre József, aki már tűzoltósági munkája előtt is látott számos komoly balesetet az autópályán és a vasúton is, ahol korábban dolgozott. A tűzoltóságon most ő a legidősebb, de vannak még a korosztályából a parancsnokságon többen is. Több évtizedes tapasztalatára nagy szükség van most is, családja, felesége pedig minden munkanap után reméli, épen ér haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!