17°
22°
11°

Évkerék: vetélkedősorozat gyerekeknek

Székesfehérvár – Az általános iskolásoknak meghirdetett Évkerék elnevezésű, négy részből álló természetvédelmi és hagyományőrző vetélkedősorozat szombaton vette kezdetét a Zöld tanyán.

Kikelet a Sóstón. A tan-túra a Sóstó tanösvényen haladt, a diákok Fóris Anna és Kovács Gergely túravezető kalauzolásával a zsendülő növényeket, a mozgolódó állatokat figyelték meg.

A székesfehérvári Szent Imre iskola 6. osztályosainak 10 fős csoportja a Szent Imre Apródjai nevet választotta magának. Amint tanáruk, Farkas Eszter elmondta: többségében gyakorlott túrázók, felkészültek, az esőtől sem ijedtek meg.

Reggel a Zöld tanyán – Szent Imre Apródjai, jobbról Farkas Eszter tanárnő Fotó: V. Varga József

A szabadtéri sétát követően a program a Gárdonyi Géza Művelődési Házban folytatódott – mondta el a feol.hu-nak Szikra János, a művelődési ház munkatársa, programvezető.

Árpád népe címmel Karlinszky Balázs tartott vetítéssel egybekötött előadást. Az ebédet követően bemutatkozott a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület, majd a Gaja Környezetvédő Egyesület segítségével a gyerekek ökológiai lábnyom-mérésben vettek részt. Nagy érdeklődés kísérte a jurta bemutatót, izgalmak közepette zajlott az íjászpárbaj. a teszt a Mit tudtál meg magadról? címet viselte. A záró kérdések a nap során szerzett ismeretekre, készségekre vonatkoztak, majd az összegzést az értékelés követte.

Az évszakokhoz (bár egyre kevésbé beszélhetünk hagyományos értelemben vett évszakokról) kapcsolódó sorozat június 10-én folytatódik.


Legolvasottabb

1
Halálos vonatgázolás Gárdonyban (frissítve!)
2
Fának hajtott egy személyautó Pákozd és Sukoró között
3
Három sérültje van a Budai úton történt balesetnek
4
Székesfehérvár akkor és most – Piac tér
5
A jövő év közepén kezdik az építését a fedett arénának Fehérváron
blblbl hahahaha
Milliók kedvenc dalát énekli ez a két vidra (videó)
bárdok / 11 perce
Arany-emlékév – Fényfestéssel tisztelegnek a költő emléke előtt Cardiffban
A látványos program előtt Arany János és A walesi bárdok jelentőségéről tartanak kerekasztal-beszélgetést a University of South Walesen.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *HOMAI LÁSZLÓ* *kislángi lakos* 57 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 25-én 11 órakor lesz a kislángi római katolikus temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik elkísérik és fájdalmunkban bármilyen formában osztoznak. Gyászló család
/"Küzdöttél, de már nem lehet, A csend ölel át és a szeretet. Csak az hal meg, kit elfelejtenek, Örökké él, akit nagyon szerettek."/ Mély fájdalomal tudatjuk, hogy *KALESZDORFER JÓZSEFNÉ* *Kati néni* életének 90. évében csendesen elhunyt. Temetése 2017. október 21-én, szombaton 11 órakor lesz a dinnyési temetőben. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy *OZSVÁTH MIKLÓS* *volt BM főhadnagy (Rugó) és minőségellenőr az Ikarusban,* 2017. október16-án eltávozott közülünk. 80. évét megosztotta feleségével, Erzsivel, lányával, Zsuzsival, vejével, Jocóval, két unokájával, Diánával és Zsanettel és sok-sok barátjával. Temetése a szabadbattyáni katolikus temetőben lesz október 22-én 12.30-kor. Szeretettel várunk mindenkit a szertartás után a Pokol Pincébe.
/"Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, nem volt időm arra, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, ha látni akartok, nézzetek az égre."/ Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *IMRE JÁNOS* *seregélyesi lakos* 58 éves korában elhunyt. Temetése 2017. október 21-én 15 órakor lesz a seregélyesi református temetőben. A gyászoló család
Női Kézilabda K&H Liga / 11 perce
Jól játszva diadalmaskodott az Alba FKC Debrecenben
Ferencz Balázs
Egyszerű finomság / 17 perce
Az otthon készített túrópötty jobb lesz a boltinál
Mór / 20 perce
Hagyományos Ezerjó Kupa
Nagy Péter
Endurance Bajnokság / 26 perce
Kismarty-Lechner Gábor két bajnokságot is megnyert idén
Ferencz Balázs
megfejtették / 39 perce
Bermuda-háromszög: még a rejtély is eltűnt
október 23 / 49 perce
Neves fellépők lesznek a Millenárison