Hírek

2017.03.07. 21:05

Kevesebbet regisztráltak - Értékelte a helyi rendőrkapitányság vezetője a 2016-os évet

Bicske - Balázs Sándor, a Bicskei Rendőrkapitányság vezetője megtartotta hagyományos évértékelőjét az állománygyűlésen. Az előző évhez képest csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.

Laci Patrícia

Az előző héten értékelte a 2016-os évet Balázs Sándor rendőr alezredes, a Bicskei Rendőrkapitányság vezetője. A március 2-án megtartott állománygyűlésen jelen volt Pálffy Károly, Bicske polgármestere is.

Az elmúlt év szakmai munkáját összegezve a rendőrkapitány elmondta, hogy a Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területén csökkent a regisztrált bűncselekmények, ezzel együtt a kiemelten kezelt bűncselekmények száma. Míg 2015-ben 819 bűncselekményt, 2016-ban csak 749 esetet regisztráltak munkatársai.

Balázs Sándor, a Bicskei Rendőrkapitányság vezetője szerint az előző évben sikereket értek el
Fotó: Police.hu

A biztonsági intézkedések száma viszont évről évre növekszik, ezt diagram segítségével is érzékeltette Balázs Sándor. Míg például 2011-ben 108-szor, s 2013-ban 144-szer, addig 2016-ban már 210-szer intézkedtek a járőrök. A rendőrkapitány úgy látja, hogy a biztonsági intézkedések növekvő tendenciája tökéletesen tükrözi az állomány empatikus és segítőkész hozzáállását.

Az elmúlt év kiemelt célkitűzése a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység hatékonyságának növelése volt a rendőrkapitány szerint, aki elismeréssel beszélt az ezen területeken elért eredményekről, illetve az elképzelések sikeres megvalósulásáról.

Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány is felszólalt, aki kivételesre minősítette a szakmai munkát, valamint elismerését és köszönetét fejezte ki a rendőri állománynak, hogy tagjainak elhivatottsága a szakmához lehetővé tette
az eredmények elérését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!