Hírek

2017.02.24. 06:51

Eszem-iszom, dínom-dánom: Jenői ízek a Kossuth-bálon

Jenő – A szigetszentmiklósi Kossuth-bál díszvendége a Fejér megyei falu lesz, fellép a gálaműsorban a 45 éves asszonykórus, és a menüsort is jenői ízekből állítják majd össze.

V. Varga József

Szigetszentmiklóson, a Kossuth Kertbarát Kör március 25-én rendezi meg a negyedik Kossuth-bált. Idén a bál fő vezérvonala a Mezőföld tájegység, és díszvendégnek a Fejér megyei Jenő települést hívták meg a szervezők, a 45 éves Jenői Asszonykórus szintén kiemelt szerephez jut majd a gálaműsorban – mondta el lapunknak Klimáné Kerekes Ildikó polgármester.

Az idén 45 éves Jenői Asszonykórus is fellép Szigetszentmiklóson

Fotó: V. Varga József

Egyeztető megbeszélést tartottak Jenőben, majd ezt követően Szigetszentmiklóson úgyszintén. Jenőben bemutatták a kertbarátoknak a helytörténeti gyűjteményt és a művelődési házat.

A jenőiek a szigetszentmiklósi egyeztetésen találkoztak Tóth Benővel, a kertbarát kör elnökével, a helyi kórus műsorral kedveskedett vendégeiknek, s fogadták a látogatókat a város és a művelődési ház részéről is.

Meglátogatták a Fejér megyeiek a Csicsergő Óvodát, ahol a báli menü készül Kelemenné Gyöngyi vezetésével, mivel az ételek is jenői ízekből, jenői receptekből állnak majd a levestől a főételen át a desszertig. Megfordult a kis küldöttség az Ádám Jenő Emlékházban, és egy díszvacsorán vettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!