Hírek

2012.05.21. 13:45

Esélyegyenlőségi fórum a rendőrségen

Székesfehérvár - Nyolcadik alkalommal rendeztek a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon esélyegyenlőségi fórumot, melyre a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselői kaptak meghívást. A rendezvényt ma délelőtt Vörös Ferenc rendőr ezredes, a főkapitányság rendészeti igazgatója nyitotta meg.

feol.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon már hagyománynak számít, hogy a megye rendőri vezetői a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselőit minden év tavaszán fórumra invitálják. A rendőrség célja, hogy a sérült emberek mindennapjait lehetőségükhöz mérten segítsék, problémáikat meghallgassák, azokra megoldást találjanak.  

A hétfőn délelőtt megtartott értekezleten megjelenteket elsőként Vörös Ferenc rendőr ezredes, rendészeti igazgató köszöntötte, aki arról biztosította a különböző szervezetek képviselőit, hogy az általuk felvetett problémákat – ahogy eddig is tették – megpróbálják megoldani. 

A fórumot Földesi Krisztina r. alezredes, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa moderálta.

Illés Mihály r. alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a jelenlévőket a következő időszak programjairól tájékoztatta.      

Juhászné Viniczai Ágnes, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának munkatársa a városban történő forgalmi rend változtatásokról számolt be, melynek során elmondta, a beruházásoknál minden esetben figyelembe veszik a szervezetek által hozzájuk eljutatott igényeket az akadálymentesítések területén.   

Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója felszólalásában felvetette, hogy várják a rendőrök jelentkezését az érzékenyítő programjukba. Ezt követően a rendőrség segítségét kérte előadások megtartásában mind az áldozattá-válás megelőzésével, mind a Btk. módosításával kapcsolatban. Elmondta, törekvéseik közé tartozik az új beruházások kapcsán az akadálymentesítések érvényesítése a közintézményeknél. 

Ezt követően Dr. Györe Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat vezető helyettese tartott tájékoztatást a szolgálatnál igénybe vehető állami kárenyhítési lehetőségekről, valamint az általuk végzett jogi segítségnyújtó tevékenységükről.

Őt Rubina Sándor, az Életet Az Éveknek Fejér Megyei Nyugdíjas Egyesület vezetője követte felszólalásával, aki köszönetét fejezte ki a főkapitányság vezetésének az áldozattá-válás megelőzésével kapcsolatos bűnmegelőzési előadásokért.    

A felszólalok sorát Kirst László, a Fejér Megyei Békéltető Testület elnöke zárta. Ő arról számolt be, hogy milyen igényekkel keresik fel őket magánszemélyek, és milyen lehetőségeik vannak ezen problémás helyzetek kezelésére.    

A felvetésekre a rendészeti igazgató reagált, aki biztosította a megjelenteket, hogy a felszólalásokban feléjük intézett kéréseknek eleget fognak tenni. A megjelenteknek megköszönte az aktív jelenlétet és a konstruktív együttműködést.

A fórumot a résztvevők közötti kötetlen beszélgetés zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!