Hírek

2014.09.22. 15:40

Zoomolj a világra!

Székesfehérvár - Zoomolj a világra - A csillagoktól a Föld mélyéig címmel kezdődött konferencia a Lánczos Kornél Gimnázium és a Gaja Környezetvédő Egyesület szervezésében hétfőn.

Buthy Lilla

Fotó: Koppán Viktor

A Mobilitás Naphoz kapcsolódó diákrendezvényen a város felső tagozatosai és egy középiskola vett részt. Több helyszínen, látványos és érdekes kísérletekkel mutatták meg, másképp is lehet reál tantárgyakat tanítani, úgy hogy a diákok élvezik.

- Mi a célja a programnak? Hogy megmutassuk, a világ gyönyörű. Tábla, kréta, fizika. Tábla, kréta, biológia. Lássuk be, ezen semmi szeretnivaló sincs. De ha megmutatjuk a gyerekeknek, hogy a világ szép, hogy telis tele van érdekes jelenséggel, amit ők is megtapasztalhatnak, akkor úgy gondolom, kiválasztódik az a négy-öt fiatal, aki fogékony erre, és továbbviszi ezt a szemléletet és a tudást. Körülbelül kilencven gyermek van itt. Az egyik laborban azt mutatjuk meg, hogy mennyi háttérsugárzás vesz minket körül. A földtani laborban érdekes kőzeteket vehetnek szemügyre. A biolaborban pedig az üvegházhatás mikéntjét tanulmányozzák - mondta el az iskola alapítója és igazgatója, Lovranits József.

A Táska Rádiói kis tetőtéri helyiségébe is bepillantást nyerhettek a diákok. Most már végzős az az első generáció, akik elkezdtek anno rádiózni. Ők sorra nyerik a versenyeket. Megmutatták, rádiózni nem egyszerű, ha felgyullad a piros lámpa, csak a rutin és felkészültség segít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!