Hírek

2017.09.01. 17:08

Enyingi városnap: Az embernek egyetlen szülőföldje és sok kötelessége van

Enying – Huszonöt éve város Enying! – a harmadik városnapot e jubileum köré szőtték a szervezők. A péntek délutáni ünnepséggel és a szombati, főként szórakoztató programokkal.

V. Varga József

A harmadik városnap rendezvényeit Viplak Tibor polgármester péntek délután nyitotta meg ünnepélyes keretek között a Batthyány-kastély kertjében. Amint kiemelte: ezeken a napokon nem önmagukat ünneplik, hanem saját identitásukat építik és erősítik. Vendégül látják barátaikat és ismerőseiket, testvérvárosaik (Bánffyhunyad és Bad Urach) delegációit, hogy megmutassák, léteznek, van múltjuk, jelenük és remélhetőleg jövőjük.

– Amikor a jövőnkről beszélünk, el kell mondanom, hogy a múlt évi városnapon óvodát avattunk – folytatta a város első embere. – Idén pár száz méterre innen már láthatjuk az épülő tanuszodánkat, s beszélhetünk a Zöld város programunkról is, melynek megkezdődtek tervezési munkálatai.

Az emléktáblát Varga Gábor (b) és Viplak Tibor avatta fel Fotó: V. Varga József

Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője a következőket hangsúlyozta ünnepi beszédében:

– „A hagyomány gyökér, a gyökér élet" – tartja egy bölcselet. Gyökereink messze nyúlnak, és van miből táplálkozniuk. A város lételeme mindig a közösség és a településhez való kötődés erősítése, melyhez eszközül szolgál történelmünk. A város fejlődésének kulcsa ma is az, ami történelmünk során mindig, mégpedig a szorgalom, az önmagunkba vetett hit és az összefogás.

A városnap megnyitóján részt vett Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára; a 25 éve város Enying feliratú emléktáblát – Kató Balázs keramikus munkáját – Varga Gábor és Viplak Tibor avatta fel. A Csekonics-örökség című kiállítást Rideg Lászlóné Zsuzsanna, a Vas Gereben Városi Könyvtár vezetője nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!