Hírek

2010.07.01. 08:56

Eltüntették Vereben a szemetet

A verebiek összefogtak és önkormányzati pályázással, a civil szervezet és a lakosság egy részének bevonásával szedték össze az illegális szemetet.

Kupi László

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolásának feladatai támogatására közzétett 2009. évi pályázatán Vereb Község Önkormányzata 2 053 500 Ft támogatást nyert a 031 helyrajzi számú útjának teljes megtisztítására. A program június 30-án fejeződött be, mely magában foglalta a hulladék felrakását, elszállítását, átvételét, tereprendezést, bozót-és cserjeirtást, gyepesítést, faültetést, kommunális hulladék összeszedését kézi erővel a géppel nem megközelíthető helyeken. 

A cél az illegális hulladéklerakó felszámolásával a tiszta, természetbe illő környezet, a tájseb megszűnésének segítése, a település turisztikai vonzerejének növelése, példamutatás volt. A feladatok elvégzésében a Verebi Zöld Völgy Alapítvány együttműködési megállapodás keretében nyújtott segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!