Hírek

2013.06.10. 06:45

Eltévedtek a nádasban

A Velencei tavon szolgálatot teljesítő körzeti megbízottakhoz bejelentés érkezett 2013. június 9-én este, hogy egy vitorláson utazó csoport eltévedt a nádasban.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök azonnal a vízi jármű keresésére indultak és negyedóra múlva megtalálták a vitorlást, ami a nádas kesze-kusza útvesztőjében vesztegelt. A négyfős csapat vezetője beszámolt a rendőröknek arról, hogy Velencéről Pákozdra akartak hajózni, de a Szúnyog szigetet körülölelő nádasban eltévedtek.

A vitorlájukat le kellett engedni, mert nem fértek el vele a sűrű növényzet között és balszerencséjükre a vitorlás motorja is elromlott, ezért teljesen kiszolgáltatottá váltak a szélnek, ami a nádas belsejébe sodorta őket. A hajó utasai teljesen elvesztették a tájékozódó képességüket, ezért hívták a segítséget. A vízirendőrök vontára vették a bajba jutott vitorlást és biztonsági intézkedés keretén belül elvontatták a Nagy-tisztásig, ahol sérülés és panaszmentesen útjára bocsátották a hajót és négy utasát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!