Hírek

2014.02.05. 07:42

Fejér megye déli részére adtak ki riasztást ónos eső miatt

Fejér megye - Az Országos Meteorológiai Szolgálat. Dunaújváros, Sárbogárd és Enying járások területére adta ki az elsőfokú, citromsárga riasztást. Ezekben a kistérségekben néhány tized milliméter csapadék várható.

21:01 Az Országos Meteorológiai Szolgálat. Dunaújváros, Sárbogárd és Enying járások területére adta ki az elsőfokú, citromsárga riasztást. Ezekben a kistérségekben néhány tized milliméter csapadék várható.

08:40 Az előrejelzés értelmében gyenge ónos eső érheti el Fejér megyét, a várható csapadékmennyiség általában néhány tized (> 0,1) mm lesz. Kialakulására akkor lehet számítani, amikor enyhébb léghullámok hatására először csak a légkör fölső rétegei melegszenek fel, míg a talaj és a talaj közelében lévő levegő hőmérséklete még fagypont alatt marad. Az ónos eső a síkosság egyik legveszélyesebb formája, mivel néhány perc alatt jégpáncél alakulhat ki az utakon. A mérsékelt sebesség, az óvatos irányváltoztatás és a motorfék használata elengedhetetlen a balesetek elkerülése érdekében. A gépjárművek mellett nem szabad elfelejteni a gyalogos közlekedést sem. Különösen csúszásveszélyesek azok a helyzetek, amikor szintkülönbséget kell áthidalni. Ilyen szituációk a járdaszigetekre és a tömegközlekedési eszközökre történő le- és fellépések.

Elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, és az utak állapotáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!