Hírek

2017.02.28. 15:56

Előzetesben marad a bicskei gyermekotthon pedofíliával gyanúsított igazgatója

Nem kerül házi őrizetbe, további két hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad V. János, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója.

Kocsis Noémi

A 2016 őszén szexuális zaklatás bűntettének gyanújával letartóztatott volt igazgatót az otthon több korábbi, ma már fiatal felnőtt lakója az egyik kereskedelmi tévécsatorna kamerája előtt is azzal vádolta, rendszeresen követett el ellenük szexuális visszaéléseket. A Bicskén egyébként sokak által kedvelt férfi ártatlansága mellett helyben még kisebb tiltakozás is indult, amelyben az előzetes letartóztatás házi őrizetre cserélését kérték a szimpatizánsok. Mint azonban Varga Noémitől, a Székesfehérvári Törvényszék sajtófelelősétől megtudtuk, február 20-án a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az előzetes letartóztatás két hónapos meghosszabbításáról döntött, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott nyomozásban ugyanis alapos a gyanú arra nézve, hogy a gyanúsított összesen 9, az eset idején kiskorú sértettel - két esetben a 12. életévüket sem betöltött gyermekkel - végzett szexuális cselekményt illetve törekedett a sértettet rávenni arra, hogy vele ilyen cselekményt végezzen. E cselekmények alkalmasak 2 rendbeli szexuális erőszak bűntette, 3 rendbeli szexuális visszaélés bűntette illetve 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntette megalapozott gyanújának a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint e cselekmények tárgyi súlya és törvényi fenyegetettsége - öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, mely a halmazatra tekintettel még a felével emelkedik - megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét. Fennállni látta ugyancsak azt is, hogy megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon a tanúk befolyásolásával megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást. Ezért hosszabbította meg az előzetes letartóztatást. A határozat nem jogerős, de előzetesen végrehajtandó".

Korábbi cikkeink a témában:
Külső vezető veszi át hétfőn a bicskei gyermekotthon irányítását
Elhagyta szolgálati lakását a bicskei gyermekotthon zaklatással gyanúsított igazgatója
Mások is jelentkeztek, hogy közeledett hozzájuk a bicskei gyermekotthon igazgatója
Előzetesbe kerülhet a bicskei gyermekotthon igazgatója!
A fehérvári bíróságra hozták a bicskei gyermekotthon igazgatóját
Eldőlt! Előzetesben a bicskei gyermekotthon vezetője
Kiderült, mi lesz a bicskei gyermekotthonban élő gyerekek sorsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!