Hírek

2013.10.24. 12:17

Elnöki látogatás a kisvárosban

Polgárdi - Önkormányzati és vállalkozói fejlesztésekről tájékozódott a megyei közgyűlés elnöke. Az országgyűlési képviselő látogatása befejezéseként fogadóórát tartott a városházán.

V. Varga József

Baracskai Ede cége 10 millió forint pályázati támogatást nyert a sportcentrum felújítására és a fallabda pálya kialakítására. Az elnöki látogatás a sportcentrum ünnepélyes avatásával vette kezdetét.

Törő Gábor országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke önkormányzati és vállalkozói fejlesztésekről tájékozódott a városban. A látogatáson Nyikos László polgármester kalauzolta, részt vett a programon Csiák Henriett, a polgárdi járási hivatal vezetője.

A vizitálás a Rollkon mérnöki és műszaki társaságnál folytatódott. Horváth Attila ügyvezető elmondta, hogy tíz éve kezdték meg tevékenységüket az ipari automatizálás piacán. A kft. 12 millió forint pályázati forrást nyert telephelyfejlesztésre, 15 millió forintot pedig a vállalkozói innováció támogatására, a gyógyszertári ki- és betároló automata rendszer tervezésére és kísérleti fejlesztésére.

Megtekintette a megyei közgyűlés elnöke az Erkel Ferenc utcában és környékén folyó csapadékvíz-elvezető rendszer munkálatait. A 150 millió forintos beruházás során, 6310 folyóméteren újul meg a vízelvezető rendszer, burkolt árok és földárok, folyóka, áteresz és csatorna épül meg.

 

A felújított sportcentrumot Nyikos László (b), Törő Gábor és Baracskai Ede avatta fel (Fotó: Kinizsi Gábor)

 

 

A helyi termék piac kialakítására 14,9 millió forint vidékfejlesztési támogatást nyert el a város. Árusító helyeket és parkolókat alakítottak ki a Deák Ferenc és a Kossuth Lajos utca sarkán. A piac működésétől a helyi gazdaság élénkítését, a kiskereskedelem fellendítését várják.

Törő Gábor a Vertikál által működtetett vállalkozói inkubátorházat is megtekintette. A 33,5 millió forint támogatottságú projektet Ferencz Kornél vezérigazgató mutatta be, szólt az eddigi munkálatokról, az elkészült épületekről, illetve az építés alatt álló technológiai innovációs központról. Az égéstani kutatásokat két egyetemmel közösen végzi majd a cég.

Az országgyűlési képviselő látogatása befejezéseként fogadóórát tartott a városházán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!