Hírek

2012.07.13. 16:21

Elkészül a bringaút a Bakonytól a Velencei-tóig

Székesfehérvár - Megvalósul a Bakony lábától a Velencei-tóig vezető, összefüggő kerékpárút hálózat. Mindehhez 3,4 kilométernyi, összekötő szakasz hiányzik, melynek megkezdődött az építése.

B. Kiss László

Nem csak a  gyerekeket és a sportolni vágyókat szolgálja az  a Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy közötti kerékpárút, melynek utolsó, összekötő szakasza most készül, de a munkába biciklin járókat is - hangsúlyozta Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke a pénteki sajtótájékoztatón, melyet a Palotai úton, a kerékpárút aszfaltozását végző munkagépek  szomszédságában tartottak.


A mintegy 170 milliós beruházáshoz 143 millió uniós támogatást nyertek. A  munkálatakat  helyi vállalkozó helybeli munkásokkal végzi - hangsúlyozta Cser-Palkovics András, a megyeszékhely polgármestere. A közös projekt jól szimbolizálja a nagyváros és a szomszédos kistelepülés együttműködését, ami annál is fontosabb, mert januártól egy járáshoz tartozik majd Fehérvár és Iszkaszentgyörgy - hangsúlyozta  Törő Gábor, a község országgyűlési képviselője. Az Iszkaszentgyörgyöt Fehérvárral  összekötő  kerékpárút egy jó része már korábban megépült a falu irányából. Az Új csóri útig hiányzó, 1,8 kilométeres szakasznak a közúton  történt megtétele közben  húsz gépkocsi előzte meg és öt biciklissel találkozott - mondta el a sajtótájékoztatón Gáll Attila, a beruházást gesztoráló  Iszkaszentgyörgy polgármestere.

A kerékpárút befejezése az iszkaszentgyörgyi Pappenheim-kastély teljes rehabilitációjának nulladik üteme - hangsúlyozta az elöljáró. Az összeköttetés megteremtése érdekében két helyen épül a beruházás részeként kerékpárút. Az egyik az Aligvári zártkertektől az Új csóri útig húzódik, a másik a Palotai úton a benzinkúttól a Gaja hídig. A munkálatok során áthelyeznek egy buszperont, középsziget épül a Palotai úton, és szeretnének egy kerékpáros hidat is a Gaja fölé - fogalmazott Szigli István, a terület önkormányzati képviselője. A városatya elmondta,  hogy az Iszkaszentgyörgyi úton elkészültek a csatornafektetéssel.  Itt az új  út egyben a gyalogosok biztonságos közlekedését is szolgálja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!