Hírek

2017.03.16. 18:50

Elismerték a helyi vállalkozásokat - A Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjakat 2012-ben adták át először

Székesfehérvár - Átadták a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjakat csütörtökön a Fehérvári Civil Központban.

Laci Patrícia

Idén is Székesfehérváron tevékenykedő egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjakra, amelyeket csütörtökön délelőtt adtak át a Fehérvári Civil Központban. Az eseményt szándékosan a fogyasztók világnapja (március 15.) után szervezték meg.

John F. Kennedy 1962. március 15-én hirdette ki azt a történelmi nyilatkozatot, amely összefoglalja az alapvető fogyasztói jogokat: innen ered a világnap dátuma.

A szakmai díjnak három kategóriája volt.

A díjazott cégek ügyvezetői: Pravetz József (Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft.), Zemlényi János (SZÉK-HÁZ Irodabútor Kft.), s Rebényi Gyula (Rebényi Cukrászda) Fotó: Bácskai Gergely

A gyártás kategóriában a Metalforg-Tec Gépgyártó és Kereskedelmi Kft., a kereskedelem kategóriában a SZÉK-HÁZ Irodabútor Kft., a szolgáltatás kategóriában a Rebényi Cukrászat kapta az elismerést, a díjakat a cégek ügyvezetői, név szerint Pravetz József, Zemlényi János és Rebényi Gyula vehették át Róth Pétertől, Székesfehérvár alpolgármesterétől, illetve Németh Lászlótól, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnökétől.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadón Domokos Tamás szociológus elmondta, a díjat a tudatos és felelős vásárlói magatartás, illetve az etikus piaci szolgáltatás segítéséért, népszerűsítéséért hozták létre. Róth Péter elmondta, a díj egy civil kezdeményezés, az elismeréseket nem a hivatal, hanem a fogyasztók jelölése alapján adják át minden évben. Németh László szerint Székesfehérvár a fogyasztóvédelem szempontjából kiemelkedően teljesít az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!