Hírek

2014.01.09. 15:45

Elismerés a 25 éves szolgálatért

Székesfehérvár - Több mint egy hónapja már, hogy megkapta a díjat, de még a napokban is megállította valaki, hogy gratuláljon.

Zsigó Ferenc

- Nagyon jól esett az elismerés a kollégák, barátok, ismerősök részéről sokan gratulálnak még ezekben a napokban is - mondta  eszélgetésünk végén Pölöskei Péterné, aki december elején kapta meg az Állategészségügyért Díjat.

Pölöskeiné Bea 1989-ben került Székesfehérvárra, az akkori megyei állategészségügyi és élelmiszerellenőrzési állomásra, miután megvárta, hogy férje végezzen a gödöllői egyetemen. Az egyéves várakozás sem telt tétlenül, hiszen a kertész üzemmérnöki diplomával a zsebében a szakmát a Pest megyei állategészségügyi állomáson kezdte. Ellenőrző mérnökként dolgozott ott is, és dolgozik a Fejér megyei hivatalnál most is, immár huszonötödik éve. Fehérváron születtek gyermekei Bálint (1992), Kata (1995), Lőrinc (2000) itt építettek házat, ide köti minden. Munka mellett szerezte meg a szakmérnöki diplomát, s tette le azokat a közigazgatási vizsgákat, amiket kormánytisztviselőként kötelező letenni.

Pölöskei Péterné Bea már 25 esztendeje hatósági ellenőr

Hatósági ellenőrként az élelmiszeripari, állategészségügyi termelőtől az előállítón, kereskedőn túl a vendéglátó vállalkozóig, cégig ellenőrzi ahogy ő mondja a lánc egységeit. Elmosolyodik, amikor azt kérdezzük, nem találkozik-e túl gyakran ellenszenvvel a munkája során, hiszen az emberek általában nem szeretik az ellenőröket, felügyelőket, hatósági embereket.

- Minden a hozzálláson, a másik szempontjainak megértésén, a kompromisszumkészségen múlik - reagált felvetésünkre. - Hogy hogyan kell viselkedni az ügyfelekkel, azt az idősebb, tapasztalt kollégáktól tanultam meg, az elmúlt 25 évben mindig olyan közösség tagja voltam, ahol sokat lehetett tanulni.

Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy Pölöskei Péterné Beának nem kellett sokat tanulnia e téren. Beszélgetésünkkor olyan embert ismertünk meg benne, akitől távol áll a könyökvédős, hivatalnokoskodó, felügyelős, ellenőri szemlélet.

A díj tehát jó helyre került!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!