Hírek

2017.09.01. 12:45

Elindult a tanév! Figyeljünk egymásra és gyermekeinkre!

Az elmúlt évekhez hasonlóan a tanévkezdet időszakában a Fejér Megyei Rendőr –főkapitányság munkatársai kiemelt figyelemmel ügyelnek a gyermekek védelmére és biztonságos közlekedésük biztosítására a tanintézmények környékén.

Szeptember 1-jén ismét becsengettek, ezzel egyidejűleg az iskolák környezetében megnövekedett gyalogos- és gépjárműforgalomra kell számítania a járművezetőknek. Fontos, hogy emiatt fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Azon alapfokú oktatási intézmények környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból különösen indokolt - a biztonságos tanévkezdés szavatolása érdekében - a rendőrség, a polgárőrséggel, illetve a közterület-felügyelet munkatársaival együttműködve segíti a diákok biztonságos érkezését és távozását a forgalmas időszakokban.  A rendőrök jelenlétük során fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, különösen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére, a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítésére, megszüntetésére, emellett – szükség esetén – forgalomirányítással segítik a zavartalan, biztonságos közlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!