Hírek

2017.01.20. 06:42

Elindult a Mesi műhely újszerű foglalkozása

Székesfehérvár - Kamarás Emese kimeríthetetlen ötletteliségét és a Kokas-módszert dicséri egy új, a fantázia, a mozgás és a komolyzene összekapcsolásán alapuló, gyerekeknek szóló foglalkozássorozat.

Kocsis Noémi

Emese már régóta tervezte, hogy elindít egy hármas egységű, komplex, mégis bevált hagyományon alapuló fejlesztő foglalkozást. Kokas Klára, néhány éve elhunyt kiváló zenepedagógus, zenepszichológus dolgozta ki a személyiségközpontú módszert, amely szerte a világon iskolát teremtett. Emese is a benne rejlő erő és sokrétűség miatt választotta.- A Kokas-módszer személyiségformáló erővel bír.

A foglalkozásokon a fantázia, a zene és a szabad mozgás egymást inspirálja. A gyerekek megtanulják az aktív zenebefogadást, és a zene hatására, mozgásimprovizációk születnek. A foglalkozásokon a szabad mozgás egyfelől a zenében létezés szabadságát nyújtja, másfelől lehetőséget ad a belső világuk megjelenítésére is.

A zenei-mozgásos élményeket ezután ugyanarra a zenére festve-rajzolva a gyerekek újraalkothatják.Művészetpedagógia, komolyzene, világzene, dramatizálás, mesélés, képi ábrázolás, és persze sok mozgás keveredik tehát a Mesi műhelyes alkalmakon. A gyerekek szinte összes érzékét megmozgatják.

A bemutatkozó beszélgetést tegnap délután tartották az Öreghegyi Közösségi Házban, de az érdeklődők még csatlakozhatnak, akár a Mesi műhely közösségi oldalán keresztül is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!