Hírek

2014.09.23. 13:05

Elegük van a buszmegállóból

Székesfehérvár - A ház erkélyeitől alig néhány méterre van a buszmegálló. Itt lassítanak és gyorsítanak a buszok, a lakók azt kérik, helyezzék át a fiúkollégium elé a megállót.

Házi Péter

- A Széchenyi utcai négyemeletes ház egyik felének erkélyei alig néhány méterre vannak az alattuk lévő két buszmegállótól. Itt lassítanak és innen gyorsítanak buszok, amiből igencsak elegük van már az itt lakóknak. Hat-hét évvel ezelőtt már volt egy kezdeményezés, amelyben azt kértük, helyezzék át a megállókat néhány méterrel arrébb, a fiúkollégium irányába, de azóta sem történt ez ügyben semmi - mondja Plóder Viktória, aki szerint az áthelyezés nem kerülne anyagilag sem sokba, hiszen a buszmegálló jelenlegi helyén sem buszöböl, sem buszváró nincs. Azaz, ha húsz méterrel hátrébb tennék a két, buszmegállót jelző oszlopot, gyakorlatilag akkor sem kéne átépíteni a Széchenyi utat. Olvasónk szerint ez azért is lenne jó megoldás, mert a kollégium vagy harminc méterrel beljebb van az úttól, mint a lakóház, azaz így az ott lakó diákokat sem zavarná jobban a forgalom a mostani állapothoz képest.

Plóder Viktória több lakó panaszát tolmácsolta: elegük van a megálló zajából, azt kérik, helyezzék a két táblát néhány méterrel arrébb, a fiúkolesz előtt elférne a megálló, buszöblöt sem kell építeni

A helyszínen körülnézve egyébként két esetleges akadálya lehet az áttelepítésnek: a kollégium felé két útcsatlakozás van a Széchenyi útról, illetve ezen a részen áll egy nagy útjelző tábla, amelynek két betonlába pont azon a szakaszon van, ahol a megállók esetleg elférnének.

- Természetesen megvizsgáljuk a lakók felvetését, azt azonban látni kell, hogy az útcsatlakozás miatt nem egyszerű mindenki számára elfogadható megoldást találni - fogalmazott megkeresésünkre Égi Tamás, a körzet képviselője, aki hozzátette, a lakók biztonsága érdekében hamarosan új, lámpás gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a református templom közelében. Ezen a részen a sok erre járó busz miatt gyakori az átszállás, viszont zebra csak a Horvát István úti kereszteződésben van, így sokan rohannak át a forgalmas úton, a száguldó autók között. Ezt a helyzetet orvosolják hamarosan.

A Széchenyi út ezen szakaszán szinte háromhavonta fel kell bontani az utat, mert a régi vízvezeték gyakran eltörik: épp a napokban fejeztek be egy ilyen javítást. A város közgyűlése legutóbbi ülésén kiválasztotta a kivitelezőt, amely a Széchenyi út alatti vízvezetéket kicseréli, mintegy százmillió forint értékben. A tervek szerint ezt követően, a Saára Gyula program keretében jövőre kezdődhet a Széchenyi út aszfaltjának felújítása is.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!