Hírek

2016.05.30. 13:57

Egy tripla "húszas" gálaműsora

Székesfehérvár – Idén húszéves a Megadance Táncstúdió, amit látványos gálaesttel ünnepelnek meg a Vörösmarty Színházban, június 5-én 18 órakor. A jubileum kapcsán Rovó Tamással, a táncstúdió alapítójával, a színház koreográfus- táncművészével beszélgettünk.

Buthy Lilla

Húsz fővel és éppen húsz éve, Győrben alapította meg a Megadance Táncstúdiót Rovó Tamás, aki pont húsz éve profi táncos, akkor végzett a balettiskolában is. A Megadance volt Győr első hiphop táncegyüttese. Ez a csapat tizenhárom évig működött, aztán Tamás Székesfehérvárra szerződött, és a Megadance története itt folytatódott tovább. Jelenleg negyvenhárom fő táncol a stúdióban, a gálán pedig csak olyan csapatok és barátok lépnek fel, akikhez Tamásnak karrierje során köze volt. Akik fontos szerepet töltenek be az életében: mesterek és tanítványok.

– Váradi Eszter Sára és Keller János, a teátrum népszerű színészpárosa és nagyon jó barátaim lesznek a házigazdák. A mostani csapat adja majd a bázist, ők kilenc produkcióval lépnek színpadra vasárnap este, a jubileumi gálaesten – kezdte Tamás, aki azt is hozzátette, január óta csak erre a gálára készülnek.

– Készült egy speciális nyitó-show, amit csak az est nézői láthatnak majd. A többi között érkezik az édesapám tánccsoportja Pécsről, – velük is készült egy közös produkció – illetve Bakó Gábor is a csapatával. Ő az ország egyik leghíresebb musical koreográfusa, akit mesteremnek tekintek, tőle tanultam a legtöbbet. Én minimálisan fogok szerepelni, de természetesen lesz olyan szóló és a csapattal közös produkció is, amiben engem is láthatnak majd a nézők.

Ez most a csapatról szól, nem egy Rovó-show– mondta mosolyogva Tamás, aki táncos családból származik. Édesapja, Rovó Attila koreográfus által nagyon hamar közel került a tánc világához. Ahogy fogalmazott, tartalmas húsz év volt: a színházi munkákkal sokszor nehéz volt összeegyeztetni a tánccsoport vezetését. A kezdettől fogva az volt a célja, hogy megszerettesse a táncot a fiatalokkal: a több száz tanítvány között sok profi táncost találunk, a csapat pedig számos hazai és nemzetközi eredményt ért el.

A húsz évet összefogó gálán száz-százötven fellépő táncol majd a színház színpadán: Tamás szerint sikerült egy színes, izgalmas, az elmúlt húsz évhez méltó gálaműsort összeállítaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!