Hírek

2012.07.12. 16:20

Egy nagy szerelem története: Domján Edit és Szécsi Pál sorsa színpadon

Székesfehérvár - Domján Edit és Szécsi Pál: rövid, viharos szerelem, tragikus végű kapcsolat volt az övék. Két összeillő ember címmel sikeres előadás készült róluk, amelyet a nyári színházban ismét láthatnak a nézők.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Csikós Attila írta a darabot, amelynek két szereplője Váradi Eszter Sára és Keller János.   Amikor beszélgettünk, még A dzsungel  könyve próbája közben voltak, a musicalben   a színésznő Bagirát, partnere pedig több szerepet is játszik. Most erre összpontosítanak mindketten, lélekben azonban kicsit már készülnek a Két összeillő emberre.

- Ez egy bejáratott darab, sokszor játszottuk a Pelikánban. Olyan szerencsénk volt, hogy Veszprémben is vendégeskedtünk vele- meséli Váradi Eszter Sára. Nagyszínházban, egy egészen más térben kellett eljátszani egy kamara előadást, akkora volt az érdeklődés iránta.  Először úgy volt, hogy csak a nézőtér alsó részére adnak el jegyeket, de kellett az egész színház.

- Elfogytak a páholyok, végül a pótszékek is - tette hozzá Keller János.  - Különleges előadás   volt, az egészet át kellett alakítani,  fel kellett nagyítani mindent. Óriási siker lett. Most pedig itt az újabb kihívás, harmadik helyszínen, szabadtéren is bemutatjuk.

 A veszprémivel együtt eddig tizenhatszor játszották a Két összeillő embert. Azt, hogy a nyári kettő után lesz-e tizenkilencedik, nem tudják. Új vezetés jön, ilyenkor képlékeny minden.   Annyi biztos, élénk volt az érdeklődés a darab iránt.  Különösen az utolsó előadásokra jöttek   az ország más részeiből, kollégák is. Levelet is kaptak egy nézőtől, budapesti hölgytől, aki    megírta, hogy  mennyire visszaidézte  a fiatalkorát,  és azóta is dúdolja  az ismert dalokat.    Sokakat felizgatott a történet, sztorikat kezdtek kutatni a két művész életéről, újrahallgatták a dalokat. Ezzel együtt a darab nem a nosztalgikus múltidézés szándékával készült.

 - Attól rettenetesen ódzkodtunk, hogy valamiféle panoptikumszerű, nosztalgikus múltidézés, életrajz legyen az egészből - hangsúlyozta Váradi Eszter Sára. - Szerencsére más lett, és nagyon örültünk, hogy egyre több fiatal ült a nézőtéren. Őket is megfogta ez a különleges, drámai kapcsolat.

Az eredmény: két tehetséges ember drámai szerelmének hatásos bemutatása, melynek   epizódjaihoz,  konfliktusaihoz hasonlót valamennyien megélhettünk. Keller  János szerint óriási szerencse, hogy ennyire ismerik egymást  partnernőjével.  Rengeteget játszottak együtt, családjaik nagyon jó barátságban vannak. Mondhatnánk, két összeillő színész. Ez, valamint Telihay Péter értő irányítása, érzékeny segítsége, odafigyelése is hozzájárult ahhoz, hogy árnyalt alakítást nyújtanak.

 S hogy mit jelent számukra ez a darab, a szerep? Váradi Eszter Sára számára rengeteget, hiszen ő is sokat kapott a darabtól. Keller Jánosnál pedig ott van a top háromban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!