Hírek

2017.09.01. 13:42

Egy lift még mindig nem üzemel az agárdi vasútállomáson - gyerekek ragadtak bent

AGÁRD Több alkalommal is hírt adtunk arról, hogy nem működnek a liftek a gárdonyi vasútállomásokon. Legutóbb ígérte a MÁV, hogy a hibákat javítják. Olvasónk azonban jelezte, hogy egy mégsem működik még mindig...

S. Töttő Rita

A Velencei-tó partján  négy állomáson tíz lift üzemel, ezek közül jelenleg az agárdi állomás északi felvonója nem működik. Kérdésünkre a MÁV sajtóosztálya elmondta: „július 19-én három kiskorú gyermek bennragadt a liftben, és a mentés közben elszakadt a bordásékszíj. A bordásékszíj cseréje már megtörtént, de a baleset következtében más elektronikai problémák is keletkeztek; az anyagbeszerzés ebben az esetben is megtörtént, a javítás folyamatban van."

A vasúttársaság fontosnak tartotta kihangsúlyozni: a felvonók meghibásodása számos esetben a nem rendeltetésszerű használatra vezethető vissza; például gyakori probléma, hogy – a tiltás ellenére – a felvonókban kerékpárt is szállítanak. Ám, hozzátették, az említett agárdi megállóhelyen a felvonók esetleges meghibásodása esetén is biztosított az akadálymentes közlekedés: a peron végpontjánál, a jobb és bal vágány felől is, labirintkorlátokon keresztül, rámpákon – tehát lépcsőzés nélkül – közlekedhetnek az utasok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!