Hírek

2017.07.09. 17:00

Egészségfejlesztő programokat szerveznek a kicsik számára a megyében

SZÉKESFEHÉRVÁR Ebben az évben három turnusban látogatnak ki a kis táborozókhoz a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai.

Laci Patrícia

Hogyan terjed a járvány? Mik azok a mikrobák? Miért fontos az oltás? - ezekhez hasonló kérdésekre tudhatják meg a válaszokat a Napraforgó Városi Napközis Tábor fiataljai, persze mindezt játékos módon, hiszen a gyerekeket sokkal egyszerűbb megszólítani a játékkal! A foglalkozásokat a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársai tartják, ebben az évben három alkalommal, tudtuk meg Pásztor Lászlótól, tisztiorvostól.

- Ha a gyerekeknek azt mondjuk, hogy fekális-orális terjedés, nem tudják, miről van szó, ám ha játékos módon, egy labda segítségével vezetjük rá őket, hogyan is terjed a hasmenés, akkor megtanulják, s emlékezni fognak rá, mennyire fontos a kézmosás - magyarázta a tisztiorvos.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa éppen a helyes kézmosás lépéseit mutatta meg a kis táborozóknak Fotó: A szerző

Egy másik játékos módszer a fluoreszkáló festék bevetése, mellyel jól tudják szemléltetni azt, hogyan tudnak emberről emberre átterjedni a baktériumok szimplán egy kézfogástól, ezzel is a kézmosás fontosságát szeretnék tudatosítani.

Pásztor László megemlítette nekünk a www.e-bug.eu honlapot is, amelyen ingyenesen, játékos formában tanulhatnak az általános- és középiskolások különféle egészségügyi témakörökről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!