Hírek

2012.07.17. 12:19

Dinnyét akartak lopni, de elakadtak

Cece - Egy cecei lakos telefonon késő este tett bejelentést, miszerint a helyi gazdák egy dinnyével megrakott, elhagyott Opel típusú gépjárművet találtak Cece, Fecske utca végén - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A tettes 474 kilogramm görögdinnyét tulajdonított el, de a gépkocsi a cecei dinnyeföldtől pár száz méterre elakadt. A lopási kár 80580 forint, ami így a gépkocsi megtalálása során megtérült. A járőrök a jármű átvizsgálása során abban megtalálták egy sárbogárdi férfi névére kiállított okmányait, illetve iratait.

A rendőrök ezt követően kimentek a férfi lakására, de ott nem találták, majd a Kereszt utcában észrevették őt, illetve a vele egy társaságban lévő nőt. Ezt követően a járőrök előállították a 21 éves büntetett előéletű férfit és annak 18 éves élettársát a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit a dinnyelopás kapcsán gyanúsítottként hallgatták ki, míg barátnője tanúként szerepel az ügyben.

A fiatalembert még egy bűncselekménnyel -, egyedi azonosító jel meghamisításával- meggyanúsították a sárbogárdi nyomozók, ugyanis a birtokában lévő Opelre egy másik gépkocsira kiadott rendszámot szerelt fel.

A férfi vallomásában tagadta a bűncselekményt, és azt mondta, hogy tőle ellopták az autót, ami egyébként kölcsönben volt nála. A rendszámról ő semmit se tud, már így került hozzá. Éppen a rendőrségre tartottak barátnőjével feljelentést tenni, az ellopott gépjármű miatt amikor a rendőrök elfogták.

A 21 éves férfit a rendőrség a kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette - tájékoztatta portálunkta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!