Hírek

2012.04.22. 05:44

Diákok ''színészkedtek''

Székesfehérvár - A groteszk, szatírikus mai magyar helyzetkép után jött egy klasszikus francia, hogy aztán ismét visszakanyarodjunk napjaink rögvalóságához.

Szabó Zoltán

Az idén is megrendezte az Alcoa-Köfém Művelődési Ház a  Fejér Megyei Diákszínjátszó Fesztivált. A korábbi évek 6-8 bemutatójához képest azonban ezúttal csak három  iskola színészkedő diákjai léptek fel. A támogatási lehetőségek beszűkültek, most csak ennyire futotta. Ennek ellenére  időnként  kifejezetten szórakoztató pillantokkal, ajándékozták meg egymást és a közönséget a csoportok, noha  nézőből lehetett volna több. Mindhárom iskola egyébként évek óta  résztvevője  a fesztiválnak.

A   Vörösmarty  Diákszínpad, a kápolnásnyéki   Vörösmarty gimnázium társulata  Spiró György: Koccanás  című darabját vitte színre. Merész választás  ez a   szókimomdó darab, amely groteszk, ironikus látlelete a  rendszerváltás utáni Magyarországnak. 

A diákszínészek közül  különösen Horváth Alex  teljesítménye tetszett. A fehérvári Teleki Blanka Gimnázium TEDI (Telekis Diákszínpad)  csapata Moliere: A Gömböc című komédiáját vitte színre, helyenként már-már profi színvonalon. Meggyőző alakítást nyújtott Korompai István  és Hegedűs Péter. Végül az ugyancsak fehérvári Bugát Pál szakközépiskola a Broadway-szökevények: A hivatalban című írásával szerepelt, amely mai visszásságainkról készült látlelet.

Az előadásokat Micskó Zoltán, a Prospero Színkör  rendezője, Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze és Simon József, a művelődési ház igazgatója értékelte. Hasznos tanácsokat adtak, és kedvesen, de őszintén rámutattak a hibákra, az iskolás megoldásokra is. Döntésük alapján a legjobban a Teleki  TEDI-je szerepelt, második lett a Vörösmarty Diákszínpad, harmadik pedig a  Bugát csapata.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!