Hírek

2013.09.19. 21:21

Deutsch Tamás: nem a kiszolgáltatottságra

A rezsicsökkentésről tartottak fórumot, beszélgetést a Fejér Megyei Művelődési Központban csütörtökön.

Szabó Zoltán

Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője és Vargha Tamás székesfehérvári országgyűlési képviselő, honvédelmi államtitkár várta a fórumra azokat, akik aláírásukkal fejezték ki azt, hogy megvédik a kormány rezsicsökkentési lépéseit. Előtte a két politikus az újságírókkal találkozott. Vargha Tamás szerint szokatlan, bátor, példa nélküli tett Európában a rezsicsökkentés, amely a január 1-i 10 százalék után november 1-től további 11,1 százalékos mértékben folytatódik, így az idén összességében 20 százalékkal csökken a családok kiadása.

Deutsch Tamás úgy vélekedik, hogy minden, amit a magyar polgárok milliói számára a kormány megtett, messze a rezsicsökkentés pozitív hatásain túlmutató lépés.

Ha ugyanis – fejtegette – az elmúlt 25 évre gondolunk, elsősorban az 1994-98 közötti szocialista-liberális kormány olyan döntéseket hozott, amely az országot, embereket rendkívül kiszolgáltatott helyzetbe hozta. Deutsch hangsúlyozta: nem igaz, hogy minden évben nőni kell az áraknak, hogy a kedvezőtlen európai folyamatok ennyire befolyásoljanak.

A Fidesz-kormány 1999-2002 közötti, illetve a 2010 óta elért eredményeivel példálózott, s hozzátette: Magyarország nem kíván kiszolgáltatottként betagozódni sehova Független, a maga lábán álló, az érdekeit kellő tisztelettel, de határozottan védő országot szeretnének.

Kérdésünkre válaszolva azt is elmondta, hogy információja szerint a magyar cégek több, mint 50 százaléka 2014-ben bért akar emelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!