Hírek

2013.05.17. 14:45

Délvidéki élményekkel gazdagodtak a Kossuth iskola diákjai

Székesfehérvár - Vajdasági kiránduláson vettek részt a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai május 9-11 között a Határtalanul program keretében. A zárórendezvényre pénteken került sor.

Kajdi Erika

Az iskola pedagógusai már nem első alkalommal pályázták meg a különleges feltételekhez kötött  programot. Először előkészítő órákat tartottak az iskola diákjainak, majd vetélkedőket szerveztek, hogy a gyerekek már az indulás előtt is rendelkezzenek ismeretekkel a térségről. A második lépcső keretében mentek a szerencsések a múlt hét végén Szerbiába, ahol a délvidék természeti, néprajzi és történelmi kincseivel ismerkedhetett meg testközelből  31 tanuló és 4 kísérő tanáruk.  Végezetül  értékelő és bemutató órákat tartottak, s méltó lezárásként az egész felső tagozat előtt vetítették le a kiránduláson készült fotókat. Mivel erre a záró rendezvényre a Diákönkormányzati napon került sor  az iskolában, így a hagyományos játékos szellemi vetélkedő feladatait is a vajdasági élmények köré szervezték, hogy mindenki részesülhessen a kalandból.

A zárórendezvény részeként iskolatársaiknak énekelt a felsősök kórusa Strasszerné Farkas Márta vezényletével

- A túrán  a hetedikeseink vettek részt, mert  a pályázati kiírás nekik szól, de a kirándulás előtti és utáni programok az egész felső tagozatot érintik, így senki sem maradt ki az élményekből - tájékoztatott Virágné Sziládi Judit, az iskola igazgatója. - Nagyon megörültünk, mikor meghallottuk, hogy elmehetünk erre a túrára. Én annyira izgultam a megelőző napokban, hogy aludni is alig tudtam. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, jók voltak a programok, az ételek és a szállás is, s mindenfelé kedves emberekkel találkoztunk. Nekem legjobban a Kelebia Ménes  tetszett - mondta el érdeklődésünkre Pammer László, az egyik szerencsés diák, aki részt vehetett a kiránduláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!